Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 вересня 2018, 12:57

ФГВФО: З Профін Банку вивели сотні мільйонів через кредитування

Сотні мільйонів гривень було виведено з ПАТ «Профін Банк» через кредитування пов'язаних осіб.  Про це йдеться у повідомленні Фонду.

Сотні мільйонів гривень було виведено з ПАТ «Профін Банк» через кредитування пов'язаних осіб.
Фото: podrobnosti.ua

Як зазначається, близько 30 заяв про вчинення кримінальних правопорушень на загальну суму збитків 359 млн грн було подано до правоохоронних органів уповноваженою особою та Фондом, зокрема, за фактами виявлених маніпуляцій із активами ПАТ «Профін банк».

Так, при 554,9 млн грн балансової вартості активів, включених до ліквідаційної маси банку, їхня незалежна оцінка виявилась майже учетверо нижчою – 152 млн грн.

Вартість кредитного портфелю корпоративних позичальників банку «на папері» склала 322,1 млн грн. При цьому, 205 млн грн (64%) – це кредити, надані афілійованим з банком особам. Їхня оціночна вартість виявилась удев’ятеро нижчою. З моменту ліквідації банку вказані позичальники не обслуговують свої договори.

Ще майже 7% корпоративного кредитного портфеля, на суму заборгованості у 22 млн грн, – це кредити, надані позичальникам, зареєстрованим у зоні проведення АТО. Їхня оціночна вартість, визначена незалежними суб’єктами оціночної діяльності – 0 грн.

Коментарі - 3

+
+13
AleksandrBank
AleksandrBank
14 вересня 2018, 14:13
#
В продолжении, когда ФГВФЛ предоставляет такую информацию, важно также понимать что арестовано у злоумышленников и кто задержан и т.д.
Пока подобных статей по банкам фонд много выдал — результат не один не сел, никто не потерял свое лично имущество, некоторые даже ходят в Верховной Раде и плюют на людей сверху
+
+13
laa1999
laa1999
14 вересня 2018, 14:26
#
Так законодательство такое, что нужно доказывать все, а не достаточно, как во всем мире, сравнивать условия кредитования для разных лиц… Пока сидело только руководство Михайловский, и то, там откровенное мошенничество, ну и что, максимум за вывод миллиарда гривен — 2.5 года, спасибо за это Савченко, ну и остальным депутатам, проголосовавшим за ее идиотский закон. а про личное имущество, вообще смешно, все эти банки с ограниченной ответственностью…
+
+5
ROMA KOMA
ROMA KOMA
16 вересня 2018, 19:42
#
Ну и что? Со всех банков воруют млн и млрд и никто за это не сел. В воровской стране некому садить воров в законе…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися