Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 вересня 2018, 9:46

Нью-Йорк обійшов Лондон і став фінансовою столицею світу

Нью-Йорк вийшов на перше місце в списку найбільших фінансових центрів світу, випередивши Лондон всього на два пункти.

Нью-Йорк вийшов на перше місце в списку найбільших фінансових центрів світу, випередивши Лондон всього на два пункти.
Фото: minval.az

Про це йдеться в огляді фінансової консалтингової компанії Z / Yen Group Ltd., яка раз на півроку розраховує індикатор Global Financial Centres Index (GFCI), передає «Інтерфакс-Україна».

Зараз у Нью-Йорка 788 пунктів, у Лондона — 786. Тим часом Гонконг, що займає третє місце, продовжує скорочувати відставання від обох лідерів — 783 пункту.

Четверте місце зберіг за собою Сінгапур, проте Шанхай потіснив Токіо на п'ятій сходинці.

У десятку також входять Сідней, Пекін, Цюріх і Франкфурт, підскочив відразу на 10 позицій вгору. Тим часом Торонто, Бостон і Сан-Франциско вибули з топ-10, опинившись на 11-му, 13-му і 14-му місцях відповідно.

Новачком рейтингу став південноафриканський Кейптаун, який увійшов в нього відразу на 38-му місце, між Дубліном і Мюнхеном. Список також поповнили індійський Гуджарат (77-е місце), китайський Ханчжоу (86-е) і болгарська столиця Софія (97-е).

В цілому експерти Z/Yen говорять про змішані результати в цьому випуску: якщо півроку тому всі провідні фінансові центри покращували оцінки, а у міст на останніх рядках показники неухильно знижувалися, то зараз межі все більше розмиваються.

У Західній Європі істотно покращилися показником Цюріх, Франкфурт, Амстердам, Відень і Мілан, оскільки всі ці міста можуть виграти в результаті виходу Великобританії з Євросоюзу (Brexit) і поступової втрати Лондоном лідерства.

Разом з тим, незважаючи на свідчення про приплив нового бізнесу, Дублін, Мюнхен, Гамбург, Копенгаген і Стокгольм перемістилися вниз, оскільки респонденти менше вірять в їх перспективи.

Фінансові центри Східної Європи і Центральної Азії продемонстрували позитивну динаміку. Крім Санкт-Петербурга, в цьому регіоні виділяються Астана, Будапешт і Таллінн.

Північноамериканські міста, крім Лос-Анджелеса і Вашингтона, погіршили показники.

Коментарі - 1

+
0
ballistic
ballistic
13 вересня 2018, 13:09
#
Британці вже почали чухати потилицю, бо чекали від Брексіту зовсім іншого ефекту :)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися