Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 вересня 2018, 16:34

Кабмін готує підтримку для стартапів

Уряд готує два законопроекти в сфері заохочення інновацій, які будуть стосуватися підтримки стартапів. Про це в ході форуму «Повна мобілізація, загальний план дій» заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає РБК-Україна.

Уряд готує два законопроекти в сфері заохочення інновацій, які будуть стосуватися підтримки стартапів.
Фото: ubr.ua

За його словами, для економічного зростання України необхідні захист прав бізнесу, заохочення інновацій, проведення дерегуляції, прозорий доступ до держресурсів і полегшення доступу до фінансування.

«У нас є багато викликів в економічній сфері. Є кілька блоків: це захист прав бізнесу. Ми повинні домогтися прийняття рішення про бізнес-омбудсмена. Нам треба продовжити зміни в законі про „Маски-шоу — стоп“, де регулюються певні процедури, коли контролюючі структури будуть більш відповідальними за свої дії перед реальним бізнесом. Уповноважений економічний оператор — це те, що стосується питань митниці», — повідомив Гройсман.

За його словами, одним з напрямків роботи Кабміну є заохочення інновацій.

«Заохочення інновацій: ми зараз готуємо два законопроекти про венчурний капітал, підтримку інновацій та стартапів. Зараз вже в парламенті розглядається законопроект про індустріальні парки», — повідомив прем'єр.

Коментарі - 1

+
0
Игорь Коляда
Игорь Коляда
11 вересня 2018, 21:10
#
По его словам, для экономического роста Украины необходимы защита прав бизнеса,

Защита прав бизнеса это вообще-то дело нужное, но проблема в том, что в нашей стране нужно говорить о защите прав ЧЕЛОВЕКА, который может выступать как в роли бизнесмена — ПРОИЗВОДИТЕЛЯ, так и в роли «наёмника» — ПОТРЕБИТЕЛЯ.
А для экономического роста необходимо защищать права и тех, и других.
И ещё, как-то смешно звучат призывы о защите чьих-то прав — из «уст» НАДЗОРНОГО и КОНТРОЛИРУЮЩЕГО ИСПОЛНЕНИЕ ЗАКОНОВ органа государственного управления.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися