Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 вересня 2018, 10:42

Міжнародний ринок: Долар та інші валюти розвинених країн стабільні

Долар США, євро, японська ієна та низка інших валют розвинених країн стабільні в ході торгів у понеділок, тоді як більшість валют країн, що розвиваються демонструють зниження. Про це передає «Інтерфакс-Україна».

Долар США, євро, японська ієна та низка інших валют розвинених країн стабільні в ході торгів у понеділок, тоді як більшість валют країн, що розвиваються демонструють зниження.
Фото: investing.com

Інвестори побоюються можливої ​​ескалації напруженості у відносинах Китаю та США.

Євро до 9:27 кв коштував $ 1,1553, як і на закриття торгів у Нью-Йорку в минулу п'ятницю.

Курс долара до японської нацвалюти майже не змінився — 110,94 ієни, євро — 128,17 ієни.

Президент США Дональд Трамп заявив журналістам в п'ятницю, що готовий обкласти митом на додатковий обсяг імпорту китайських товарів на суму $267 млрд на рік. Він додав, що американська влада закінчує підготовку до введення раніше оголошених зборів на продукцію з КНР $ 200 млрд. З урахуванням уже вжитих заходів практично всі поставки з Китаю можуть виявитися під новими тарифами.

На цьому тижні учасники ринку чекають рішень відразу двох з провідних центробанків Європи — Банку Англії і Європейського центрального банку, обидва засідання відбудуться у четвер.

Серед валют emerging markets найбільш різко дешевшає турецька ліра — більш ніж на 1% у всіх основних парах, в тому числі на 1,2% до долара.

Шведська крона ліквідувала падіння до євро і долара, що спостерігалося раніше через невизначені результатм парламентських виборів, і дорожчає приблизно на 0,3% в обох парах.

Коментарі - 1

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
10 вересня 2018, 11:17
#
«Президент США Дональд Трамп заявил журналистам в пятницу, что готов обложить пошлинами на дополнительный объем импорта китайских товаров на сумму $267 млрд в год. Он добавил, что американские власти заканчивают подготовку к введению ранее объявленных пошлин на продукцию из КНР $200 млрд. С учетом уже принятых мер практически все поставки из Китая могут оказаться под новыми тарифами.» — веселье в мире продолжится, это сильно отразится на всех. Для многих это шанс что-то продать в США, а что-то в Китай.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися