Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 вересня 2018, 9:37

СБУ «накрила» хакерське угруповання, яке вкрало гроші з рахунків 20 банків світу. Фото

Співробітники Служби безпеки України знешкодили міжнародну хакерську групу, яка викрадала і легалізувала гроші з рахунків банків в двадцяти країнах світу. Про це повідомляють в прес-службі відомства.

Співробітники Служби безпеки України знешкодили міжнародну хакерську групу, яка викрадала і легалізувала гроші з рахунків банків в двадцяти країнах світу.
Фото: ssu.gov.ua

За допомогою спеціального ПО хакери отримували доступ до персональних даних юридичних осіб банків з країн Євросоюзу, Південної Азії та пострадянського простору.

Потім вони формували в банківських системах фальшиві платіжні документи і виводили гроші з рахунків комерсантів. Легалізація викрадених коштів відбувалася через низку фіктивних фінансових операцій з фірмами-посередниками, частина з яких була підконтрольна російським спецслужбам.

Кожен з учасників угоди отримував обумовлений відсоток від суми викрадених коштів. Про фінансовий збиток, нанесений діяльністю хакерів банкам і їх клієнтам, не повідомляється.

Учасники угруповання проживали в Києві, Чернівцях, Одесі та Вознесенську.

СБУ затримала також її організатора, яким виявився громадянина однієї з країн Близького Сходу, і спільника, який відповідав за технічне забезпечення угоди.

Слідчі дії тривають.

Коментарі - 4

+
+15
smarty
smarty
10 вересня 2018, 11:04
#
Странная переписка:
Это вы писали?
_…
-Нет.
+
0
OutofLaw
OutofLaw
10 вересня 2018, 11:35
#
Интересно что с ними будет?) будет ли суд?)
+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
10 вересня 2018, 11:07
#
Не плохо так работали и разводили
+
0
Den86
Den86
10 вересня 2018, 14:08
#
Больше напоминает подготовку почвы для того, чтоб обелить владельцев фирм выводящих миллиарды за рубеж и готовых поделиться за определенную мзду с «правоохоронцями».
Типа — «это не я (не он), меня (его) хакнули, это не я сделал, это воры вывели и т.д.»
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися