Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 вересня 2018, 10:09

Бельгія закликає стандартизувати криптовалютне законодавство в країнах ЄС

Бельгійський науково-дослідний центр Bruegel закликав Європейський союз створити єдиний стандарт нормативних документів для регулювання криптовалютної індустрії, повідомляє Forklog.

Бельгійський науково-дослідний центр Bruegel закликав Європейський союз створити єдиний стандарт нормативних документів для регулювання криптовалютної індустрії, повідомляє Forklog.
Фото: medium.com

Експерти Bruegel підготували звіт, який повинен стати основою для створення єдиних правил для криптовалютного ринку в межах ЄС. Звіт вже був переданий чиновникам і буде представлений на неформальній зустрічі міністрів з економічних і фінансових питань в кінці цього тижня. На жаль, публічного доступу до звіту поки немає.

Читайте також: Криптовалютний ринок «просів» на 12 мільярдів всього за годину

Примітно, що експерти Bruegel визнали неможливість ефективного регулювання самих криптовалют в зв'язку з притаманною їм децентралізацією. У той же час вони закликали виробити єдину законодавчу базу для роботи кримптовалютних обмінних майданчиків і ICO, а також привели в приклад дії китайської влади, зазначивши можливість заборони роботи майнінгових ферм.

Варто зазначити, що в квітні Європейський парламент затвердив пакет нових заходів по боротьбі з відмиванням коштів в країнах Євросоюзу, в числі яких має намір посилити контроль над біткоіном і іншими криптовалютами. Згідно з новими правилами, які повинні вступити в силу в протягом 18 місяців після їх офіційної публікації, для запобігання анонімності криптовалют платформи обміну, віртуальні гаманці та банківські установи зобов'язані здійснювати в тому числі верифікацію користувачів.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися