Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 вересня 2018, 12:50

Частку картини Енді Уорхола продали за 5,6 мільйона доларів в біткоінах

Блокчейн-платформа Maecenas за підтримки лондонської галереї образотворчого мистецтва Dadiani Syndicate продала частку від картини Енді Уорхола «14 невеликих електричних стільців» на криптовалютному аукціоні. Сума угоди становила 5,6 мільйона доларів, пише Forklog.

Блокчейн-платформа Maecenas за підтримки лондонської галереї образотворчого мистецтва Dadiani Syndicate продала частку від картини Енді Уорхола «14 невеликих електричних стільців» на криптовалютному аукціоні.
Фото: clipset.20minutos.es

Аукціон, в якому взяли участь близько 800 осіб, проходив в форматі продажу цифрових сертифікатів. Оплата приймалася в біткоінах, Ethereum або внутрішніх токенах платформи Maecenas під назвою ART.

Покупець «14 невеликих електричних стільців» сплатив 49% від вартості полотна, забезпечивши собі часткове володіння твором мистецтва.

«Операція була проведена в мережі Ethereum і підкріплена смарт-контрактом, що виключає будь-які накладки. Захід проводився відповідно до вимог AML/KYC», — заявили організатори.

Варто зазначити, що галерея Dadiani Syndicate стала першою у Великобританії, яка наважилася на прийом цифрових грошей.

Ключова робота «14 невеликих електричних стільців» відноситься до пізнього творчості автора і датується 1980 роком. Вона входить в негласний топ-15 найвідоміших робіт художника, поступаючись «Че Геварі», «Диптиху Мерилін» і «Банкам супу «Кемпбелл». Ринкова вартість полотна на початок 2018 року оцінювалася в 5,5 млн доларів або 738 біткоінів.

Коментарі - 2

+
0
Алексей Хрипков
Алексей Хрипков
9 вересня 2018, 14:50
#
Долевое участие во владении неделимым объектом искусства… Для меня это что-то новое. Хоть я и не отрицаю, что я слоупок…
уда катится этот мир… (=
+
0
moemnenie
moemnenie
13 вересня 2018, 1:24
#
Налоги с продажи в каком виде упали и кому?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися