Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 вересня 2018, 10:14

Walmart запатентував систему доставки посилок дронами на основі блокчейна

Офлайн-рітейлер Walmart запатентував систему обміну інформацією між дронами для доставки товарів, яка працює на основі блокчейна. Про це пише Business Insider, посилаючись на документи, подані компанією в Комісію по патентах і товарних знаків США.

Офлайн-рітейлер Walmart запатентував систему обміну інформацією між дронамі для доставки товарів, яка працює на основі блокчейна.
Фото: kktv.com

Пристрої будуть передавати інформацію один одному по бездротовому зв'язку, а всі дані зберігаються в розподіленому реєстрі. Передбачається, що таким чином дрони будуть «домовлятися» між собою про траєкторії польоту і зможуть уникнути зіткнення в разі, якщо маршрути доставки збігаються, пише Хайтек.

Крім того, безпілотники зможуть передавати один одному вантажі прямо в повітрі. Кожній посилці присвоять індивідуальний ідентифікаційний номер, а клієнти Walmart зможуть стежити за її переміщеннями в реальному часі.

Дрони будуть використовувати блокчейн-ключі, щоб упевнитися, що вони належать до одного і того ж парку, зазначає видання. Коли ритейлер планує впровадити розробку у свою систему доставки товарів, не повідомляється.

Коментарі - 3

+
0
OutofLaw
OutofLaw
8 вересня 2018, 11:38
#
Как представишь тысячу дронов в небе…
+
0
allexpl
allexpl
8 вересня 2018, 13:32
#
Еще и гул от них
+
0
Алексей Хрипков
Алексей Хрипков
9 вересня 2018, 14:57
#
Сразу видно, что отсталые пиарщики готовили релиз:
«Доставка дронами» уже не хайп. Следующая волна ожидается только для «поставленная на поток, коммерчески выгодная доставка дронами».
«На основе блокчейна» — тоже тяжело кого-то удивить. Но тут всё зависит от цены на биткоин. Массовое сознание оно такое: созвучные и отдалённо связанные понятия симметрично раскачивает.
Тут очень нехватает фразы «Искуственный Интелект». Мало того, что это ещё хайповая фраза, так ещё и шансы реализовать подобный проект без привлечения этой технологии — равносильно выстрелу в воздух.

Короче совсем плохи дела у Уоллмарта: не то что инжинеров, уже пиарщиков нормальных нехватает… (=
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися