Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 вересня 2018, 16:42

Мінфін пропонує варіант оподаткування криптовалюти

Мінфін України знає, як оподаткувати криптовалюту і наполягає на визначенні її правового статусу. Про це в інтерв'ю ЕП розповів заступник міністра фінансів Сергій Верланов.

Мінфін України знає, як оподаткувати криптовалюту і наполягає на визначенні її правового статусу.
Фото: epravda.com.ua

«Важко описати законом і криптовалютний світ. Однак в частині оподаткування проблема точно перебільшена. Все значно простіше, ніж може здатися на перший погляд», – повідомляє він.

Заступник міністра навів приклад Швейцарії, де криптовалюта визнана рухомим майном, яке можна продати на біржі і отримати гроші. Відтак, там існують офіційні агенти продажу криптовалют, адже з критовалютою можливий не лише операції з майнінгу, але й купівлі-продажу. Тому таку ж історію вважає за потрібне створити заступник міністра в Україні. Адже при здійсненні операції на біржі, закон зобов'язує задекларувати дохід і вказати його джерело.

«Швейцарія адаптувала свої податкові правила до операцій з криптовалютами. У них закон такий: якщо все твоє рухоме майно – автомобілі, яхти – коштує менше 1 млн франків, то ти не платиш податок на багатство, якщо більше – платиш. Так само з криптовалютою – якщо ти володієш нею більше, ніж на 1 млн франків, то потрібно сплатити 0,3% в рік», – пояснює Верланов.

Водночас заступник міністра висловив свою думку щодо ставки податку на криптовалюту.

«ПДФО. Ставка у 19,5% – це багато чи мало для таких операцій? Це питання риторичне. Поки у криптовалют немає правового статусу – це звичайний предмет обігу. За Цивільним кодексом України – це річ нематеріального світу. Моє улюблене порівняння – це як танк у World of Tanks. Ми купили танк за 100 грн, розкачали його і продали за 2 тис. грн. Це аналогічна історія», – порівняв Верланов.

Коментарі - 4

+
0
conturov
conturov
7 вересня 2018, 17:49
#
Сделайте ая-яй-яй сеошнику. Такст нечитаем с ключевиками.
+
0
sanch ☺
sanch ☺
7 вересня 2018, 18:35
#
Криптоверам незачем знать куда идут налоги, — они их не платят, а по поводу размера з/п этот вопрос нужно адресовать работодателю. Но проще всего обвинить во всем власть.
+
0
Ladoga
Ladoga
7 вересня 2018, 19:36
#
Сразу зреет вопрос: а кто в здравом уме будет платить этот налог? Ведь история повторяется с военным налогом: никто не контролирует и не проверяет его. Это нужны такие, откровенные, олени, чтобы самим без контроля понести и заплатить налог.
+
+10
Григорий П
Григорий П
8 вересня 2018, 1:41
#
««Мое любимое сравнения — это как танк в World of Tanks. Мы купили танк за 100 грн, раскачали его и продали за 2 тыс. грн, аналогичная история с криптовалютой», — сравнил Верланов.» *** , такое впечатление, что они не роформами занимались 4 года, а всем министерством в танчики резались, ппц… Лучше бы книжки почитал умные, школола какая-то… Что облагать — крипту, которая упала почти в 4 раза или анонимные кошельки, которых можно пооткрывать целую торбу?
Вы эффективно не можете взять деньги под ногами (посадить корруционеров и получить в бюджет конфискованное), с реальной экономикой справиться, стабилизировать курс нац валюты и лезете в высокие материи со своим Ворд оф танком (к стати российским)?! Пока вы в World of Tanks«е свой танчик прокачивали, Лукашенко по соседству сделал крипто-оазис и получает налоги не заморачиваясь
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися