Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 вересня 2018, 13:41

НБУ хоче унормувати ведення касових операцій

Нацбанк розробив і пропонує для обговорення проект постанови Правління НБУ «Про затвердження Змін до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні». Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Нацбанк розробив і пропонує для обговорення проект постанови Правління НБУ «Про затвердження Змін до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні».
Фото: mignews.com.ua

«Розробка цього документа обумовлена ​​необхідністю приведення нормативно-правового акта у відповідність з новими вимогами законодавства та зменшення регуляторного впливу на суб'єктів господарювання», — йдеться в повідомленні НБУ.

Зокрема, передбачається можливість оприбуткування готівки в касах відокремлених підрозділів організацій/підприємств, які проводять готівкові розрахунки із застосуванням РРО без ведення касової книги, через подачу електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків РРО до контролюючого органу по дротових або бездротових каналах в автоматичному режимі в день надходження готівки.

Також, враховуючи звернення і пропозиції учасників фінансового ринку, небанківським фінансовим установам пропонується встановлювати ліміт каси в сумі, необхідній для забезпечення своєчасного та в повному обсязі виконання зобов'язань по виплаті сум переказів на першу вимогу одержувача.

Йдеться про ті небанківські фінансові установи, які отримали ліцензію на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків, і, крім операцій з приймання готівки для подальшого її переказу, здійснюють видачу переказів готівкою.

Крім того, запропонований проект Постанови уточнює норму щодо випадків незастосування граничних сум розрахунків готівкою.

У НБУ відзначають, що з огляду на соціальну значимість питань, пов'язаних з оплатою праці, Національний банк пропонує визначити, що гранична сума розрахунків готівкою між суб'єктами господарювання і фізичними особами в розмірі 50 000 гривень, не поширюється на виплати, пов'язані з оплатою праці.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися