Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 вересня 2018, 10:59

Вчитися криптотрейдінгу приходять навіть держслужбовці та пенсіонери — керівник відділу ФА Груп

ФА Груп працює на українському ринку вже два роки. Компанія навчає професійного криптотрейдінгу, формує індивідуальні інвестиційні програми, а також розповідає українцям про нові сегменти ринку і його можливості.

ФА Груп працює на українському ринку вже два роки.

«Мінфін» поговорив з керівником аналітичного відділу компанії Романом Борю про те, чи можуть інвестиції в криптовалюти конкурувати з депозитами та купівлеюнерухомості.

Чи багато українців, у яких є зацікавленість, і, головне, фінансові можливості для інвестування? Адже за останні роки рівень добробуту громадян різко впав.

Цікавість до інвестування та підприємництва, була і залишається у наших співгромадян у будь-які часи. І в першу чергу до інвестування в себе, в свої знання. Саме тому перший продукт, який ми пропонуємо, — це семінар з введення в крипто-трейдинг.

Питання про рівень добробуту теж вельми відносне. Не існує мінімального-максимального порога для вкладення в криптовалюти. Різні біржі і монети дають поріг вкладень від 50 доларів. Ну а максимального порога, як і максимальної дохідності не існує. Ми допомагаємо своїм клієнтам з вибором біржі, консультуємо з питань безпеки та формування мінімального інвестиційного портфеля. Робимо це в форматі семінару або ж на індивідуальній консультації.

Хто приходить до вас вчитися трейдингу?

Вчитися приходять найрізноманітніші люди: студенти, підприємці, держслужбовці, лікарі, будівельники, і, несподівано, — пенсіонери. Найкраща інвестиція — це інвестиція в себе, в свої знання. Не існує вікового, професійного чи гендерного цензу.

Багато українців підходять до інвестицій консервативно і визнають тільки два види вкладень — нерухомість і депозит. Чи складно ламати ці стереотипи?

Нерухомість і депозити завжди були цікавим напрямком для інвестування. Однак зараз в нашій країні нерухомість не зростає, а скоріше падає в ціні. Українські банки знизили ставки за валютними вкладами, а дохідність депозитів в гривні не перевищує відсоток інфляції. Тому набувають популярності депозити в криптовалюті, які мають як власний прибуток, так і прибуток за рахунок подорожчання самого активу. В ситуації на ринку криптодепозитів можна розібратися, відвідавши наш безкоштовний семінар, або на індивідуальній консультації. Записатися на них можна за телефоном (044) 222-79-29.

Модний актив для інвестування сьогодні — криптовалюти. Про них багато говорять, але чи багато хто вирішується інвестувати?

Я не допускаю слово «модний», коли діалог йде про інвестиції. Ми користуємося іншими термінами — «високодохідний» і «надійний», коли хочемо донести до клієнтів ідею щодо привабливості криптовалют.

Інвестиції бувають пасивними і активними. Пасивний інвестор після купівлі монет просто сидить і дивиться на коливання курсу. Наскільки «правильним» є цей підхід, показали події листопада 2017 — лютого 2018, коли курс, спочатку роздутий, дуже сильно обвалився і пасивні інвестори дуже багато втратили. Активний же інвестор заробляє на різниці, незалежно від того, росте курс або падає. Як саме це робити і як заробити, якщо курс падає, пояснюють наші фахівці на безкоштовному вступному семінарі, відвідавши який, ви відповісте для себе на багато питань.

З якою мінімальною сумою має сенс починати інвестувати в криптовалюти?

У всіх різні фінансові можливості. Для когось інвестиції означають десятки тисяч доларів. Для когось — 50-100 доларів. Криптовалюти якраз і цікаві тим, що розмір інвестиції кожен визначає для себе сам. На індивідуальних консультаціях ми допомагаємо клієнтам розібратися, з якої суми починати інвестувати.

А як обрати надійну криптобіржу? Деякі з них банкрутують, а дуже багато — стають жертвами хакерських атак, через що інвестори втрачають мільйони доларів. Ідеальною криптобіржі просто не існує. Щоб підібрати біржу для конкретного клієнта необхідно врахувати безліч складових. Перш за все — цілі клієнта: для купівлі монет підійде один ряд майданчиків, для торгівлі криптовалютами — інший ряд. Далі, потрібно врахувати ступінь підготовки клієнта, так як на біржах торговельні термінали різні — одні простіше, інші — складніше. Найважливішими факторами є вік майданчика, її репутація та обсяг торгів на ній. Від обсягу торгів залежить дохід власників, і, відповідно, можливість виділяти кошти для забезпечення безпеки клієнтських рахунків. Необхідно врахувати навіть ділову репутацію засновників і власників майданчика. Для трейдера, що починає, це складне завдання, тому ми підбираємо біржовий майданчик виключно на особистій зустрічі, відштовхуючись від запитів, цілей та можливостей клієнта.

У 2017 році Україна зайняла 3 місце в Європі за кількістю ICO. Наскільки вигідні і безпечні інвестиції в токени для фінансування стартапів?

Приймаючи рішення про інвестування в якийсь конкретний стартап, необхідно опрацювати величезний масив інформації. Не можна обмежуватися вивченням так званих White-paper, які є просто рекламними буклетами. Мало хто володіє достатніми знаннями і досвідом, щоб реально оцінити надійність конкретного ICO. І ми наполегливо рекомендуємо вдаватися до допомоги професіоналів.

Звернувшись до нас за консультацією, ви отримаєте інформацію, на підставі якої зможете реально оцінити надійність, безпеку і дохідність конкретного ICO. Ми неодноразово і успішно вирішуємо для наших клієнтів подібні завдання.

Наскільки законні інвестиції в криптовалютиз точки зору українського законодавства?

На сьогодні в нашій країні лише майнінг криптовалют внесений до списку видів підприємницької діяльності та оподатковується. Інвестиції ж, а також різні операції з криптовалютами в Україні не зарегульовані, і гравці ринку чекають правових і законодавчих змін найближчим часом.

У парламенті є вже кілька законопроектів, які намагаються прописати правила гри на цьому ринку. Які наслідки для інвесторів може мати їх прийняття?

Регулювання ринку дасть інвесторам упевненість в законності своїх дій і впевненість в тому, що їх права будуть захищені законодавчо. А якщо вам необхідно розібратися, як юридично прозоро і надійно інвестувати в криптовалюти, скористайтеся нашою допомогою. Приходьте на семінари, індивідуальні консультації, записуйтеся на навчання. Записатися можна за телефоном (044) 222-79-29.

Джерело: Мінфін