Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 вересня 2018, 12:57

Мінфін по-новому публікуватиме дані про стан держбанків

Міністерство фінансів оприлюднило формат нового щоквартального звіту з урахуванням вимог чинного законодавства. Про це йдеться в повідомленні міністерства.

Міністерство фінансів оприлюднило формат нового щоквартального звіту з урахуванням вимог чинного законодавства.
Фото: kp.ua

Згідно з повідомленням, по кожному з чотирьох державних банків (ПриватБанк, Укргазбанк, Укрексімбанк, Ощадбанк) передбачено оприлюднення основних відомостей (акціонери, керівництво банків, організаційна структура, кількість клієнтів), а також основних показників діяльності, як в табличному вигляді, так і в графічній формі (візуалізація динаміки окремих показників).

Зокрема, дані про обсяги активних і пасивних операцій, розміри кредитних і депозитних портфелів, фінансовий результат, інформація про звернення до POS-термінальної мережі, суми платежів населення тощо.

Крім того, звіт буде містити агреговані дані про діяльність банків держсектора з точки зору їх організаційної структури та місця в банківській системі України.

Окремим звітом кожні півроку планується висвітлювати результати роботи банків держсектора з проблемними активами (NPL), включаючи кількісні показники (результати вже проведених процедур реструктуризації і задоволених судових позовів банків).

Щорічно на порталі буде подаватися інформація, що стосується реалізації стратегій розвитку банків.

Перший розширений звіт буде оприлюднений 1 листопада.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися