Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 серпня 2018, 16:54

Суд заблокував запуск нових будівельних норм в Україні

Окружний адміністративний суд Києва зупинив дію державної будівельної норми  Планування і забудова території, яка мала набути чинності 1 вересня. Про це передає «Інтерфакс-Україна».

Окружний адміністративний суд Києва зупинив дію державної будівельної норми  Планування і забудова території, яка мала набути чинності 1 вересня.
Фото: vertaki.com.ua

Згідно з даними в Єдиному судовому реєстрі, позов про зупинення ДБН подала компанія Старонаводницький парк.

«Позивач посилається на те, що введення ДБН завдасть йому значної матеріальної шкоди», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається,  ДБН що оскаржується, не відповідає чинному законодавству, і в разі її набуття чинності компанія буде змушена зупинити роботу на об'єктах, які перебувають на стадії розробки проектної документації, оскільки внести зміни в проектну документацію згідно з новою ДБН неможливо.

Позивач також посилався на те, що міністерство не врегулювало порядок будівництва на об'єктах, проектна документація за якими була розроблена до прийняття ДБН, відповідно, виникне необхідність коригування проектної документації щодо споруджуваних об'єктів.

Водночас, на думку міністра регіонального розвитку Геннадія Зубка, претензії компанії є «рейдерством реформи будівельної галузі».

«Мінрегіон впроваджує європейські державні будівельні норми. Ми розуміли, що це не просто, і опір буде. Сьогодні це стало очевидним. Після опублікування 23 квітня 2018 року наказу Мінрегіону про затвердження ДБН всі зацікавлені сторони мали 90 днів, протягом яких вони мали можливість отримати необхідні роз'яснення, процедурно підготуватися до набрання чинності (нової ДБН — ред). Мотиви судової атаки — відстрочити вступ в дію нового ДБН», — пояснив Зубко.

Він додав, що Мінрегіон підготував клопотання про скасування зупинки ДБН.

Коментарі - 2

+
0
Strain
Strain
31 серпня 2018, 18:40
#
На самом деле претензии выглядят вполне обоснованно. Только не понятно какое дело должно быть государству до какой то компании? Если государство принимает закон — все должны ему следовать если он не противоречит Конституции.
Вон сколько законов есть, что люди вынуждены нищими ходить. Только на эти законы никто в суд не подаёт…
+
0
irakez
irakez
6 вересня 2018, 10:51
#
«внести изменения в проектную документацию согласно новой ГСН невозможно»

Здесь они лукавят, очень даже можно :) Просто тогда через дорогу от границы города будет не 20-этажный Коулун на 500 тыс жителей без единой школы и детского сада, а что-то более человеческое. Но это ж лишаться прибыли, да…

Либо если застройщики хотят продолжать строить в этом «селе за городом» 20-этажки, пусть давят на местную сельраду в отношении присоединения к городу и тогда строят что хотят. Рычагов влияния на сельские власти у них предостаточно, и это доказано той скоростью и простотой, с которой сельрады принимают преступные ДПТ, нарушающие даже старые строительные нормы, в интересах застройщиков.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися