Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 серпня 2018, 10:21

Рашкован розповів, який банк найскладніше було закрити. Відео

З 2014 року Національний банк України вивів з ринку близько 100 банків. Цей процес був досить складним, оскільки багато депутатів-власників банків намагалися перешкодити їхньому закриттю через тиск на регулятор. Про це в інтерв'ю Радіо НВ розповів Владислав Рашкован, представник України в МВФ, заступник виконавчого директора Фонду, екс-заступник голови Нацбанку України.

З 2014 року Національний банк України вивів з ринку близько 100 банків.
Фото: banker.ua

«Я думаю, що Дельта Банк був в цілому досить складним. Але було багато історій, Катерина Рожкова писала про багато цікавих історій», - зазначив Рашкован.

Одна з важливих речей, - це великі проблеми з конфліктом інтересів, пояснив він.

«Багато депутатів володіють банками або володіли банками, відповідно, намагалися впливати. Але дуже важливо, що коли банки закривалися, зрозуміло, що всі власники, в тому числі і політики, намагалися різними способами впливати на те, щоб їх не закривали, в тому числі через тиск», - сказав Рашкован.

Проте, наголосив він, жоден з них не виконав обіцяного.

«Один з уроків, який я постійно повторюю, - ніколи не вірте людям, у яких фінансові проблеми. Це дуже важливо...» - резюмував Рашкован.

Коментарі - 2

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
31 серпня 2018, 10:28
#
«Один из уроков, который я постоянно повторяю — никогда не верьте людям, у которых финансовые проблемы. Это очень важно...» — золотые слова!
+
+15
Антон Сидоров
Антон Сидоров
31 серпня 2018, 11:06
#
Красавчик! (имею ввиду не внешний вид).
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися