Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 серпня 2018, 15:41

Банки призупинили видачу «теплих кредитів»

«Теплі кредити» в цьому році більше видаватися не будуть у зв'язку з вичерпанням коштів, передбачених даною державною програмою на 2018 рік. Про це заявив глава Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Сергій Савчук, передає Інтерфакс-Україна.

«Теплі кредити» в цьому році більше видаватися не будуть у зв'язку з вичерпанням коштів, передбачених даною державною програмою на 2018 рік.
Фото: hubs.ua

«На цей рік уряд затвердив 195 млн грн співфінансування (за „теплими кредитами“ для ОСББ; загальне фінансування «теплих кредитів» в 2018 році становило 400 млн грн – ред.). За півроку ми ці кошти вичерпали, і фактично зараз банки не кредитують цей напрямок. Але я впевнений, що на наступний рік будуть закладені кошти. Ліміти за приватними домоволодінням були вичерпані ще раніше, ніж за ОСББ », — заявив Савчук.

Замовте картку ПриватБанку з доставкою у фінансовому супермаркеті Finance.ua

Згідно з інформацією відомства, в серпні Держенергоефективності відшкодувала за «теплими кредитами» 60 млн грн, з них 31 млн грн — ОСББ, які залучали кошти на утеплення багатоповерхівок.

З початку 2018 року за «теплими кредитами» відшкодовано 270 млн грн. За весь час дії програми її учасники отримали 2,3 млрд грн компенсацій з держбюджету.

Нагадаємо, що в квітні цього року Кабмін запустив фінансування «теплих кредитів» на 2018 рік у державних Ощадбанку, Укргазбанку і ПриватБанку.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися