Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 серпня 2018, 10:11

Долар дорожчає до більшості валют

Долар США в четвер дорожчає по відношенню до більшості валют розвинених країн і країн, що розвиваються, демонструючи особливо сильний підйом в парах з валютами Австралії, Нової Зеландії, Туреччини та ПАР. Про це передає «Інтерфакс-Україна».

Долар США в четвер дорожчає по відношенню до більшості валют розвинених країн і країн, що розвиваються, демонструючи особливо сильний підйом в парах з валютами Австралії, Нової Зеландії, Туреччини та ПАР.
Фото: thekievtimes.ua

Згідно з повідомленням, доларовий індекс ICE підвищується на 0,1%.

Євро 30 серпня коштував 1,1694 долара у порівнянні з 1,1707 долара на закриття попередніх торгів у Нью-Йорку.

Курс нацвалюти США стабільний по відношенню до ієни — 111,67 ієни, євро опустився на 0,1% — до 130,58 ієни.

Турецька ліра в четвер впала на 0,7% до долара і на 0,6% до євро, її ослаблення триває вже чотири сесії підряд. Заходи, вжиті ЦБ Туреччини напередодні, не змогли зупинити падіння ліри, яка на цьому тижні лідирує за темпами зниження серед валют emerging markets.

Австралійський долар здає позиції після того, як дані про інвестиції компаній за II квартал виявилися гіршими за очікування. У парах з доларом і ієною він опустився на 0,4%. Обсяг інвестицій скоротився в квітні-червні вперше за 1,5 року — на 2,5% щодо попереднього кварталу, тоді як ринок в середньому чекав підвищення на 0,6%.

Новозеландський долар дешевшає ще більш виразними темпами — майже на 1% до всіх основних валют розвинених країн, оскільки індекс ділової довіри в країні впав до мінімуму за 10 років — мінус 50,3 пункту в серпні в порівнянні з мінус 44,9 пункту в липні.

Індійська рупія впала до рекордного мінімуму в парі з доларом — 70,8150/долар, так як високі ціни на нафту викликають побоювання щодо індійського бюджету та інфляції.

Торги офшорним юанем в Гонконзі досягли рекордних обсягів на тлі торговельних суперечок США і Китаю і заяв американського президента Дональда Трампа про те, що Китай маніпулює своєю валютою, щоб домогтися переваг у зовнішній торгівлі.

Коментарі - 2

+
0
Олег Шишов
Олег Шишов
30 серпня 2018, 10:50
#
«Новозеландский доллар дешевеет еще более выразительными темпами — почти на 1% ко всем основным валютам развитых стран, поскольку индекс делового доверия в стране рухнул до минимума за 10 лет».
Может кто-то рассказать что такого натворила Новая Зеландия?
+
0
chief1
chief1
30 серпня 2018, 13:29
#
Ничего особенного.

Согласно последнему опросу ANZ, в августе деловая уверенность в Новой Зеландии резко ухудшилась.

Индекс делового доверия в августе сократился до -50,3 с -44,9, зафиксированных в июле. Данный индекс позволяет проанализировать экономическую ситуацию в краткосрочной перспективе. Снижение значения показателя свидетельствует об сокращении деловых инвестиций, что негативно влияет на производство.
«В августе индекс уверенности в деловых кругах снизился еще на 5 пунктов, а 50% респондентов, сообщили что они ожидают ухудшения общих условий бизнеса в предстоящем году», — сказал главный экономист ANZ Шарон Цолльнер. — «Это редкость для этой серии и если эта слабость сохранится, это не сулит ничего хорошего для роста ВВП в конце года.»
Намерения в области занятости снизились на 8 пунктов до -6. Ни один сектор не был положительным.
«Это говорит о более слабом росте занятости в ближайшие месяцы, что соответствует стабильности, а не улучшению рынка труда», — сказала Шарон Цолльнер.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися