Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 серпня 2018, 8:13

Мінрегіон запускає механізм «будівельної амністії»

Мінрегіон запускає механізм так званої «будівельної амністії»для документального оформлення приватних будинків площею до 300 кв.м, побудованих до 2015 року, але не прийнятих в експлуатацію.

Мінрегіон запускає механізм так званої «будівельної амністії»для документального оформлення приватних будинків площею до 300 кв.
Фото: acc.cv.ua

Про це на своїй сторінці в Facebook написав віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

«Запускаємо механізм »будівельної амністії« для об'єктів незначного класу наслідків (СС1)! Цього рішення очікують дуже багато громадян, кожне п'яте звернення в ДАБІ сьогодні - з приводу »будівельної амністії«. Вже днями Мін'юст опублікує наказ Мінрегіону про порядок обстеження та прийняття в експлуатацію таких об'єктів», - зазначив Зубко.

В першу чергу, за його словами, така «амністія» стосується приватного сектора, який раніше не встиг зареєструвати документи на свої будинки, дачні або садибні будинки, гаражі, побудовані до 2015 року і мають площу не більше 300 кв.м.

Зубко зазначив, що буде продовжено термін прийняття в експлуатацію таких будинків.

Він також запевнив, що порядок, що вводиться простий і не потребує зайвих довідок.

«Головне, щоб побудований об'єкт відповідав цільовим призначенням земельної ділянки, будівельним нормам і пройшов технічну інвентаризацію», - пояснив віце-прем'єр-міністр.

У той же час Зубко додав, що орган державного архітектурно-будівельного контролю зобов'язаний прийняти об'єкт в експлуатацію після технічного обстеження протягом 10 днів з моменту подачі заяви.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися