Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 серпня 2018, 14:33

Кабмін на місяць відклав підвищення тарифів на газ

Кабінет міністрів продовжив дію спеціальних зобов'язань (PSO) із продажу природного газу для потреб населення і теплокомуненерго за зниженою ціною до кінця вересня 2018 року. Відповідне рішення ухвалено на засіданні КМУ, передає «Інтерфакс-Україна».

Кабінет міністрів продовжив дію спеціальних зобов'язань (PSO) із продажу природного газу для потреб населення і теплокомуненерго за зниженою ціною до кінця вересня 2018 року.
Фото: pogliad.ua

«Наразі тривають переговори з МВФ про приведення ціни на природний газ до рівня імпортного паритету. Тому з огляду на завершення терміну дії положення (про спецзобов’язання), виникає необхідність у його продовженні», — йдеться в пояснювальній записці до постанови.

Як повідомлялося, постанова Кабміну передбачала, що спецзобов’язання з продажу газу населенню і ТКЕ діятимуть до 1 квітня 2018 року, але пізніше уряд продовжив їх до кінця травня, а ще пізніше — до кінця липня та серпня.

Україна в рамках співробітництва з МВФ взяла на себе зобов'язання відмовитися від PSO та перейти до ринкових цін, проте влітку та восени 2017 року відмовилася від їх виконання.

Нині питання цін на газ для населення є ключовим для відновлення фінансування з боку МВФ, з яким уряд веде поки що безрезультатні дискусії.

Коментарі - 20

+
0
Maleficarum
Maleficarum
29 серпня 2018, 14:37
#
«Сейчас продолжаются переговоры с МВФ о приведении цены на природный газ до уровня импортного паритета. Поэтому будет учитываться завершение срока действия положения, возникает необходимость в его продолжении», — говорится в пояснительной записке к постановлению" Логично вполне- ибо миссия с 6-того по 19-тое сентября будет работать в Украине.
+
+12
dctulf555
dctulf555
29 серпня 2018, 15:41
#
Надо Петю срочно на второй срок избирать. Но таки *** избирут порохоботы…
+
+41
ballistic
ballistic
29 серпня 2018, 15:45
#
Якщо вибір буде «порохоботи VS юлєботи», то перші виглядають кращими.
Дуже сподіваюсь, що вибір буде іншим, але поки що альтернативи на горизонті не видно.
+
+32
Maleficarum
Maleficarum
29 серпня 2018, 16:25
#
«Якщо вибір буде «порохоботи VS юлєботи», то перші виглядають кращими.» Всё дело в кредитах западных Под петю уже не дают денег Значит смена власти таки будет. На кого-именно Пока загадка.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
29 серпня 2018, 16:48
#
Будет Юля или Бойко или Вилкул — деньги пойдут с востока.
Остальные большинство претендентов — деньги пойдут с Запада.

Суть не в личности, а исполнении взятых обязательств.
Дали б нам давно кредиты. если бы Порошенко выполнял сказанное
+
+51
Pablito
Pablito
29 серпня 2018, 17:04
#
Откуда орки деньги возьмут, если им на свое стадо не хватает.
+
+10
AleksandrBank
AleksandrBank
29 серпня 2018, 17:52
#
На Крым взяли же, и на Украину возьмут. Поднимут всем пенсионный до 75 лет и норма. Зато Крым наш и часть Донбасса.
+
+40
Maleficarum
Maleficarum
29 серпня 2018, 16:51
#
«Будет Юля или Бойко или Вилкул — деньги пойдут с востока.» На «Востоке» денег нет… Это всё не имеет перспективы… Под Юлю Запад- нальёт.
+
+25
AleksandrBank
AleksandrBank
29 серпня 2018, 17:56
#
Посмотри как рус.сми в интернете показывают какой высокий рейтинг у Юли, что она не оспоримый будущий Президент… новый Канцлер Украины и т.д.
Кремль давно на ее поставил, так как она имеет реальные шансы. потому им нужен свой кандидат. Ждать еще 5 лет они не сильно хотят, чтобы потом у власти был не сговорчивый типа Порошенко…
У них выбор Бойко, Вилкул, Рабинович — понятно что никто не станет. И тут задача заранее поставить на «верняка» кандидата — он пока такой один, потому Кремль, Коломойский уже сделали свой выбор в пользу Юли.
+
+15
allexpl
allexpl
29 серпня 2018, 23:30
#
Как бы Юлю не критиковали — она единственная, кто «нагнул» больше олигархов (в частности Ахметова и Пинчука по Криворожстали), чем свой же народ. Уже избрали порядочного-олигарха, которому не как Януковичу нужно было «отрабатывать», все видим к чему это привело — к дальнейшему нахапыванию и в том числе также и по этой причине, кроме других причин, обнищанию большинства. Так что Тимошенко еще не самый худший вариант, а в как некоторые утверждают «лучших» есть большие сомнения… PS: Порохоботам отвечать в комментариях не буду.
+
+15
ballistic
ballistic
30 серпня 2018, 9:53
#
Проблема баби-Юлі в тому, що вона з високою ймовірністю здасть національні інтереси москалям, як вона це вже робила в 2009-му. Ймовірно кгбісти міцно тримають її за якусь частину тіла і таким чином впливають на її рішення.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
30 серпня 2018, 10:22
#
Я как бы против и Порошенка и Юли, и всех этих Бойко, Вилкул и Рабиновичей.

Юля у улыбкой подпишет акт о сдачи Украины, как это она сделала подписывая невыгодные цены на Газ с Путиным.
+
0
ballistic
ballistic
30 серпня 2018, 11:35
#
AleksandrBank, а якщо буде вибір Петя чи Юля, то за кого проголосуєте?
На жаль, такий сценарій зараз найбільш ймовірний.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
30 серпня 2018, 13:42
#
Я пока только определяюсь, и пока из реальных — хочу отдать голос за Гриценко.
У него есть шансы пройти во 2-й тур. У Пети шансов — ноль. Он в четверку не попадет.
Только в нем пока уверен, что за ним не стоит гниль из олигархов и Кремля.
+
0
Pablito
Pablito
30 серпня 2018, 14:11
#
Стоит-стоит. Я бы за Саакашвили только голосовал, если бы он мог баллотироваться. Он единственный показал ДЕЛА в виде реформ в Грузии, а не болтовню. К тому же никто так и не нашел у него ни одного украденного у народа «завода-парохода». А так из реальных кандидатов на второй тур пока — одна гниль и пакость.
+
0
ballistic
ballistic
30 серпня 2018, 15:38
#
Самотужки Гриць не має шансів.
Він непоганий політик з точки зору моральних якостей. Але як переговорщик, мобілізатор людського і політичного ресурсу він дуже слабкий. Тому навіть якщо його оберуть президентом, то він повторить долю Юща.

Я за Гриця проголосую, лише якщо його оберуть єдиним кандидатом від об'єднаної прозахідної опозиції. В такому разі він матиме потужну зовнішню підтримку.
Хоча кращим кандидатом для мене був би Садовий.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
30 серпня 2018, 17:43
#
Я так бы не сказал. Все понимают что Порошенко — шансов нет почти, врядли что-то изменится. И тут далее у многих выбор: Юля — у нее есть как симпатии у людей так и антипатия большая. Другие кандидаты — что попадают в ТОП 4-5 — представители по большей части Кремля, и тут выход не простой. Много кто не определился, они будут сильно решать. И нас всех этих политиков большой негатив, у Гриценка такого нет! Сейчас просто против него работают пиарщики Юли и Порошенка, куча фейков и лжи, вдруг вспомнили что-то в его истории на посту министра обороны, все пока фейк.
Для меня был показателен поступок его, когда он не дал возможность продать завод в Севастополе военный в свое время, окружил военными и не дал возможность людям от Юли купить этот завод, даже с учетом решения суда.
Суды пока у нас до сих пор не работают, и мы видим что видим. Ноль наказанности. Никто не берет ответственности.
И когда сравнивают его с Ющенком, не совсем верно, с Ющенком сравнить можно Порошенка, упущенные возможности из-за кумовства на всех ветвях власти! Никто не сел! Никто не ответил ни за одно банкротство!
ВОт реалии.
+
0
ballistic
ballistic
30 серпня 2018, 18:36
#
Гриць слабкий як політичний діяч.
Навіть якщо його оберуть, то які шанси у нього встояти проти зубастих і підлих опонентів?

Підкупає те що він принциповий. Але він не вміє домовлятися і це великий недолік для менеджера. Усі корупціонери з олігархами підуть на нього війною по всім фронтам — що він дасть у відповідь? Чи зможе мобілізувати потрібний ресурс? Чи зможе нейтралізувати увесь бруд і підлість? Я сумніваюся. Навіть зараз Гриць не може дати впевнену відсіч брудному піару, який проти нього розгорнули.

Ющ спочатку теж виглядав перспективно, красиво говорив. Але коли прийшов час діяти він усунувся від прийняття рішень, залишивши собі декілька зручних для нього тем. Ющ нічого поганого не зробив, але він не зупинив погані справи, які робилися у нього під носом.
Петя в цьому плані пряма протилежність — корупціонер з досвідом, тихенько використовує владу для власних потреб. Але водночас Петя відмінний менеджер і переговорщик як на внутрішньому так і зовнішньому фронтах, який у надважких умовах досягає бажаного результату. І я не згоден, що Петю вже можна списати. Велике бабло в купі з адмінресурсом роблять дива. Почекаємо.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
31 серпня 2018, 9:52
#
«Домовлятись» — плохая идея с коррупционерами и олигархами. Показала практика — что все эти армии олигархов и т.д. можно уничтожить очень быстро (Коломойског ои его команду быстро опустили), каналы — можно штрафовать за фейки и закрывать.
А какую «видсичь» он может дать? У него нет админ.ресурса и зрязных олигархов с каналами.

Вы предлагаете опять стать на те же грабли? Не устали? Мы опять окунемся в кумовство и власть от олигархов, т.е. изменение будет почти ноль.

+
0
ballistic
ballistic
31 серпня 2018, 11:06
#
Домовлятись — це в першу чергу з партнерами та союзниками.
А з олігархами і з сильними ворогами потрібна гнучкість та хитрість.

Прямолінійний і по пояс дерев'яний Гриць вміє лише добре критикувати. А ось ефективно об'єднуватися, боротися і досягати бажаного у нього виходить погано.

«А какую «видсичь» он может дать? У него нет админ.ресурса и зрязных олигархов с каналами»
— відмазка звучить начебто логічно, в стилі Юща. Але з цією відмазкою він так і залишиться на узбіччі політичної історії.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися