Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 серпня 2018, 16:12

Майнінг біткоіна займає майже 1% споживання енергії в світі

Для майнінгу біткоіна щодня використовується 5 ГВт електроенергії. Це майже 1% від обсягу споживання енергії в світі. Про це повідомляє AIN, посилаючись на дослідження вченого Прінстонського університету Арвінда Нараянана.

Для майнінгу біткоіна щодня використовується 5 ГВт електроенергії.
Фото: newsbtc.com

За словами Нараянана, спроби зробити пристрої для майнінгу більш «зеленими» не увінчаються успіхом, так як це буде краплею в морі на тлі величезного споживання всієї мережі. Вчений зазначає, що показник споживання залежить лише від одного фактора — ціни біткоіна.

«Якщо ціна криптовалюта зростає, збільшується витрата енергії на її майнінг. І навпаки. Інші речі не мають значення. Збільшення енергоефективності пристроїв для майнінгу ніяк не впливають на обсяги споживаної ними енергією», — зазначив Нараянан.

Нагадаємо, що провідний виробник відеокарт і чіпів Nvidia оголосив про своє рішення припинити орієнтуватися на індустрію біткоіна і криптовалют, назвавши в якості головної причини низьку прибутковість, яку їй приносить цей напрямок.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 2

+
0
Григорий П
Григорий П
27 серпня 2018, 23:30
#
Это перепечатывание «старых басен». Уже была куча статей с опровержением и серьезной аналитикой, — что это чушь и преувеличение
+
0
Ladder05
Ladder05
28 серпня 2018, 1:15
#
Есть статья, которая говорит что все банкоматы и терминалы мира потребляют в 3 раза больше денег, чем уходит на майнинг. И это вхолостую… в режиме ожидания =)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися