Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 серпня 2018, 15:35

Глава правління банку «Національний Кредит» підозрюється в нанесенні збитку на 597 мільйонів

Глава правління банку «Національний Кредит» підозрюється в нанесенні збитку на 597 мільйонів

Глава правління банку «Національний Кредит» підозрюється в нанесенні збитку на 597 мільйонівЗа сприяння Фонду гарантування вкладів фізичних осіб слідчі Головного слідчого управління Національної поліції довели причетність колишніх керівників банку «Націон
Фото: rbc.ua

За сприяння Фонду гарантування вкладів фізичних осіб слідчі Головного слідчого управління Національної поліції довели причетність колишніх керівників банку «Національний Кредит» до вчинення кримінального правопорушення.

Хто звинувачується: підозру оголошено колишнім голові Спостережної ради, голові правління, раднику голови правління і спеціалісту відділу банку.

Що сталося: у ході проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні встановлено, що екс-посадовцями банку з використанням коррахунку, відкритого в банку-нерезиденті, шляхом укладання договорів застави за зобов’язаннями за кредитами пов’язаних компаній та подальшого списання грошових коштів завдано банку збитків на загальну суму 597 млн грн.

Колишнім посадовим особам банку інкримінують скоєння злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах».

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися