Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 серпня 2018, 17:00

Погана погода. Виплати по каско зростуть на 20%

У поточному році погодні умови приносять чимало сюрпризів. Так, зливи і град, які вирують в столиці і деяких регіонах, можуть збільшити кількість виплат з автострахування на 15-20% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. У гривнях це може обчислюватися мільйонами.

В текущем году погодные условия приносят немало сюрпризов.
Фото: УП

«За останній місяць в результаті великої кількості опадів, істотно почастішали звернення власників автомобілів у зв'язку з гідроударом", — говорить Володимир Стрільчук, менеджер технічного асистансу «КОРІС Україна».

Гідроудар — ситуація, коли при працюючому двигуні всередину потрапляє вода. Якщо під час руху автомобіля він в'їжджає у велику калюжу, то вода легко може потрапити в мотор через повітряний фільтр. Поршень в цьому випадку не зможе нормально працювати. Через це різко відбувається зупинка і стопор двигуна з характерним ударом. Чим вище були обороти двигуна, тим більше цей удар завдасть наслідків двигуну. При цьому пошкодження можуть бути досить серйозними, аж до капітального ремонту.

«За липень-серпень кількість звернень за страховими випадками з авто на 15-20% більше, ніж за аналогічний період минулого року», — зазначає Володимир Стрільчук.

Основні причини, за які страховикам доведеться платити: пошкодження авто градом, падаючими гілками дерев, стовпами, водою.

«Якщо говорити конкретно про гідроудар, то дане пошкодження стандартно не входить до переліку страхових ризиків. Виплата за гідроударом буде здійснена тільки в тому випадку, якщо це спочатку було прописано в договорі страхування», — уточнив фахівець. Страхові компанії пояснюють це тим, що гідроудар відбувається, як правило, з вини водія.

Рекомендація від фахівців «КОРІС Україна»: в складних погодних умовах краще не експлуатувати автомобіль. Однак якщо їхати все-таки довелося, то по глибоких калюжах варто їхати якомога повільніше. Бажано на першій передачі, з максимальною швидкістю 5 — 7 км/год., а найкраще об'їжджати глибокі калюжі.

Якщо все ж автомобіль затопило, не рекомендується його заводити та експлуатувати. Порада одна, евакуювати автомобіль до СТО там де проведуть розбирання і сушку всіх електричних блоків та інші необхідні процедури. Не забудьте також про мийку і хімчистку салону, так як накопичена в м'яких елементах салону вода, на третій-четвертий день, почне видавати неприємний запах і прискорить корозію кузова. Такий ремонт досить дорогий, тому краще все ж таки постаратися уникати подібних поломок.

Коментарі - 2

+
+30
mary27
mary27
21 серпня 2018, 18:08
#
У СК есть отличный выход из положения — «исключения из страховых случаев»)
+
0
vladymyrkiev
vladymyrkiev
22 серпня 2018, 9:26
#
Так в страховке (правила страхования) описывается перечень страхуемых рисков и исключения. Будут продукты в которых будет возмещение по таким страховым событиям, будут и без них. Естественно, каждый сам будет выбирать, так как по цене они будут отличаться.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися