Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 серпня 2018, 18:23

Парцхаладзе розповів про проблеми реконструкції «хрущовок»

Реконструювати «хрущовки» при умові обов’язкової згоди 100% їх мешканців практично неможливо. Про це заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Реконструювати «хрущовки» при умові обов’язкової згоди 100% їх мешканців практично неможливо.
Фото: nbnews.com.ua

В чому справа: Експерт зазначив, що у діючому законі України «Про комплексну реконструкцію кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду» прописана обов’язкова згода 100% мешканців будинку на проведення реконструкції такого житла. Це робить неможливою реалізацію програми на практиці.

«У 2006 році в Україні був розроблений закон щодо реконструкції застарілого житла, так званих «хрущовок». Проте на практиці реновація таких будинків з того часу так і не відбулася через недосконале законодавство, зокрема, прописану обов’язкову згоду 100% жителів будинків на проведення майбутньої реконструкції. У реальних умовах сьогодні це практично неможливо», — сказав він.

Що далі: За словами Парцхаладзе, наразі Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «Діпромісто» імені Ю.М.Білоконя працює над першою редакцією нового ефективного законопроекту, який дозволить розпочати реконструкцію застарілого житла на практиці. Він направлений, у першу чергу, на захист інтересів громадян, що проживають у такому житлі, та гарантію їх комфорту та безпеки під час реалізації програми.

Він нагадав, що за участю широкого кола учасників нещодавно у Мінрегіоні відбувся круглий стіл, за підсумками якого було надано пропозиції — проблемні питання, відповіді на які має знайти майбутній законопроект. «Наприклад, що має бути спочатку — відселення чи будівництво нового житла, який має бути процент компенсації на збільшення площі нової квартири і чим це має встановлюватися. Питань багато і вони проблемні, тому обов‘язково обговорюємо їх за широкого кола учасників, щоб сформувати спільну позицію, як це буде», — розповів Парцхаладзе.

Які варіанти: На даний момент розглядається 2 варіанти фінансування майбутньої програми — за кошти місцевих бюджетів або інвесторів.

«Важливо зрозуміти, яким шляхом потрібно йти в тому чи іншому випадку — реконструкція чи знесення. Адже не всюди потрібно зносити будинки і будувати нові. Це має вирішувати місцева влада і в залежності від цього має також вирішуватися питання фінансування», — підкреслив Парцхаладзе.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 7

+
+57
Inkognito
Inkognito
20 серпня 2018, 21:40
#
По-моему, настроили уже до хр*на и больше. Займитесь строительством мусоросжигательных заводов, школ, д/садов, ремонтом дорог, обустройством скверов, парков, развитием инфраструктуры.
+
+8
Faust Freeman
Faust Freeman
21 серпня 2018, 9:29
#
Геннадий Адольфович, залогиньтесь под основой =)
+
+36
Wless
Wless
20 серпня 2018, 22:06
#
Ясно. ещё Схему недоработали распила
+
0
Денис Денис
Денис Денис
20 серпня 2018, 22:26
#
Предложите жителям хрущевок в 1,5 раза большую площадь в соседнем новострое от инвестора который планирует эастройку на месте хрущевок
+
+71
Anonim2665
Anonim2665
20 серпня 2018, 22:37
#
Они и аналогичную не предложат..
+
0
dvded .
dvded .
21 серпня 2018, 12:48
#
Почему им вообще должны что-то предлагать, ну пусть ждут пока их жилье развалиться.
+
0
requiming
requiming
22 серпня 2018, 15:56
#
В том то и дело, что это их жилье и они будут решать развалится ему или нет.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися