Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 серпня 2018, 14:03

Єрмолаєв допоможе добудувати Катеринославський бульвар в Дніпрі

Одну з визначних пам'яток і атмосферних місць Дніпра, Катеринославський бульвар, добудують. Він розташований в самому серці мегаполісу і закритий для проїзду автомобілів. За багатолюдність, стильну архітектуру та вечірнє сяйво вогнів бульвар навіть прозвали Дніпровським Арбатом. Не дивно, що новина про те, що незабаром у улюбленої городянами зони відпочинку з'явиться логічне продовження — новий пішохідний бульвар на сусідній вулиці Південній — стала для дніпрян приємним сюрпризом.

Автором проекту майбутнього бульвару виступило архітектурне бюро Filimonov & Kashirina architects — творчий тандем, який має майже 10-річний досвід спільної роботи, а інвестором — дніпровський підприємець Вадим Єрмолаєв, відомий своїми успішними інноваціями в різних сферах бізнесу.

Проект нового бульвару досить простий і, в той же час, універсальний. За задумом архітекторів вулиця буде поділена на три поздовжні частини. Зони, розташовані ближче до будинків -призначені для зручності пішоходів, а простору і креативно оформлену центральну частину можна використовувати для різних заходів на свіжому повітрі — наприклад, невеликих вуличних концертів або перфомансів.

Родзинкою центру бульвара повинен стати незвичайний елемент — штучний струмок, протяжність якого складе близько 200 метрів. Трикутне гирло струмка архітектори планують прикрасити невеликими фонтанами, а у вечірній час водний потік (втім, як і весь бульвар) буде особливим чином підсвічений. Крім того, спеціальні вуличні ліхтарі створять реалістичний ефект відблисків води на навколишніх будівлях. Це видовище обіцяє бути не просто красивим, а й буде зачаровувати, адже водна стихія відома своєю заспокійливою дією та здатністю гармоніювати простір.

«Ідея струмка виникла у нас не просто так, це своєрідне нагадування про місцеву річку Половицю, яка була взята в бетонний колектор ще в кінці XIX століття і до цих пір протікає в такому вигляді під місцем проектування», — розповідає архітектор Сергій Філімонов. — «Ми впевнені, що ця незвичайна водойма, аналогів якій в Україні немає, створить на бульварі особливу атмосферу, зробить жвавішим це місце і навіть стане його символом».

Не забули автори проекту і про самих маленьких дніпрян, які гулятимуть на новому бульварі: для них обладнають дитячий майданчик нового покоління — з м'яким гумовим покриттям і безпечними рельєфами.

Ну, а фактуру і принцип мощення пішоходного простору вулиці Південної, а також його декоративні елементи (кам'яні лавки, кулі і т.д.), архітектори повторять за зразком сусіднього Катеринославського бульвару, щоб вони гармонійно доповнювали один одного і візуально виглядали єдиною структурою.

«Ми працювали над цим проектом натхненно та копітко, з душею», — говорить архітектор Сергій Філімонов. «І сподіваємося, що нова пішохідна вулиця стане не менш популярним місцем для прогулянок, ділових і романтичних зустрічей, культурного дозвілля жителів і гостей Дніпра, ніж знаменитий Катеринославський бульвар. Адже подібні пішохідні простори — це сучасний європейський тренд, який тільки починають брати на замітку українські міста. Успіх проекту гарантує і участь перевіреного інвестора Вадима Єрмолаєва — уродженця і патріота Дніпра. Наше архітектурне бюро співпрацює з ним не вперше, тому ми впевнені, що кінцевий результат буде не просто вдалим, а навіть перевершить очікування ».

У червні цього року проект нового пішохідного бульвару на вулиці Південна став лауреатом щорічного огляду-конкурсу кращих архітектурних проектів і реалізованих об'єктів «Премія Національної спілки архітекторів України». Робота архітектурного бюро Filimonov & Kashirina architects була нагороджена в номінації «ландшафтний дизайн».

Коментарі - 8

+
0
Captain  Cisco
Captain Cisco
17 серпня 2018, 14:26
#
Просто оставлю это здесь. Примерно так все выглядит в действительности-работали с душой. И дом там не один.
https://gazeta.dp.ua/21889/komu-meshaet-dom-po-ulice-yuzhnoj
+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
17 серпня 2018, 15:58
#
П.с. такой дом даже мешает мне, на такое смотреть. Если б я жил в Днепре
Я думаю застройщик мог бы предложить в новых домах норм квартиры, чем жить в вонючке и холодных квартирах, но люди у нас разные и порой упрямые. В Украине должны быть нормальные законы, которые бы решали такие проблемы.
+
0
Captain  Cisco
Captain Cisco
17 серпня 2018, 16:46
#
Т.е когда в соседней с вами квартире бандиты выломают крышу и окна, предлагая вам вместо центра Киева Ирпень, естественно против вашего желания-вы будете рады? Значит это именно то, что вас ожидает-готовьтесь. А заодно почитаете в Ирпене, что такое объект культурного наследия. Приведены факты, а что вы там думаете-расскажете в Ирпене.
Потому что если человек оправдывает бандитизм-он просто глуп.
https://gazeta.dp.ua/21671/naglyj-detektiv-po-dneprovski
+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
17 серпня 2018, 17:12
#
Бандитизм — нет. Только прагматизм, я и сказал — за центр в таком виде застройщик бы отдал норм квартира. где в средине недалеко от центра и все. Жить же в таком дома думаю самому противно. Почему бы не переселиться в норм.дом, где теплые стены, новая коммуникация и т.д.
+
+15
Captain  Cisco
Captain Cisco
17 серпня 2018, 17:25
#
Дело в том, что о нормальном предложении там не шла и речь.
А было так, как описано в статье. Просто прочтите.Не говоря уже о том, что здание историческое, то что там происходило-это за гранью. Собственно, в статье все расписано. Пока в стране может происходить такое-порядка не будет никогда.А теперь реклама на Минфине, что кто-то кому-то оказывается помогает. Хоть бы проверяли, что печатают.
+
0
Андрей Гуденко
Андрей Гуденко
17 серпня 2018, 18:18
#
Приведенные суммы более чем адекватные за эти бараки
+
+15
Captain  Cisco
Captain Cisco
17 серпня 2018, 18:40
#
Нежелание собственников продавать, историческое здание, самый центр Днепра со стоимостью 96000 грн м2 в соседнем доме, у этого же застройщика, вредительство рейдеров, слом замков, общей крыши, принуждение к продаже не смущает? Все ок, все прекрасно? Значит так же будет и у вас. После с интересом послушаю ваше мнение о ситуации.Карма она такая карма.
Пс.разговор с дураками заканчиваю. Если это для кого-то норма-пусть с такими беседуют соответствующие медицинские специалисты.
+
0
Андрей Гуденко
Андрей Гуденко
17 серпня 2018, 19:50
#
У меня так не было и никогда не будет, т.к. я реально оцениваю обстановку и стоимость активов. А с желанием продать аварийный клопятник за 96000грн/м2 — к мед.работникам. И вообще перечитать сказку о золотой рыбке.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися