Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 серпня 2018, 10:21

Банк Конкорд передумав судитися з НБУ за «брудні гроші»

Дніпропетровський окружний адмінсуд 31 липня закрив судову справу за позовом Банку Конкорд до Національного банку про нібито незаконність накладеного на банк штрафу в 1,55 мільйона гривень. Про це свідчать матеріали суду, повідомляє FinClub.

Дніпропетровський окружний адмінсуд 31 липня закрив судову справу за позовом Банку Конкорд до Національного банку про нібито незаконність накладеного на банк штрафу в 1,55 мільйона гривень.
Фото: finclub.net

Як це було: НБУ 5 березня наклав на банк штраф на суму 1,55 мільйона гривень за виявлені ознаки ризикової діяльності у сфері фінмоніторингу. Банку також виписали письмові застереження за виявлені порушення.

Не погодившись із рішенням регулятора оштрафувати їх, банк 3 травня подав позов до НБУ до Дніпропетровського окружного адмінсуду, але він 8 травня передав справу до Окружного адмінсуду Києва виходячи з правил підсудності.

14 травня банк повторно пішов до дніпровського суду з вимогою скасувати рішення про штраф і стягнути з НБУ заплачену їм суму.

Через два місяці — 20 липня — представник банку несподівано звернувся до суду з відкликанням позову і закриття провадження. Суд задовольнив вимогу позивача.

Як пише видання, на це рішення банк міг підштовхнути Нацбанк, який 4 червня повідомив громадськості деталі схеми, яку провернули в Банку Конкорд. «Група з 19 клієнтів банку провела між собою фінансові операції за рахунок 1 мільйона гривень, отриманих як поворотна фінансова допомога одним з клієнтів», — зазначили в Нацбанку.

Зазначені операції проводилися цими клієнтами протягом короткого періоду часу (протягом одного-двох днів) на суму близько 1 мільйона гривень кожна. Вони мали циклічний характер: було вироблено 30 циклів, а час проходження одного циклу складав від 2 хвилин.

Ці фінансові операції проводились з 5 по 13 липня 2016 року. В результаті їх проведення 18 учасниками операцій був «штучно» сформований статутний капітал на 420 мільйонів гривень. А одному учаснику — сплачено кошти за корпоративні права в 30 мільйонів гривень.

Замовити карту банку з доставкою можна в фінансовому супермаркеті finance.ua.

Коментарі - 2

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
17 серпня 2018, 12:03
#
Какой смысл, если вина очевидна. Больше на суды потратили бы и все равно бы оплатили
+
0
cccccccccc1
cccccccccc1
17 серпня 2018, 12:38
#
Що стосуєтця гривні завжди є сенс затягувати суд на декілька років.
P.S. Відповідач НБУ, *Секир-башка* завтра зробе краще заплатить-+)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися