Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 серпня 2018, 9:51

Вкладникам Versobank повернуть всі гроші

Активи Versobank, який ліквідується, перевищують відомі зобов'язання і всі вклади підлягають компенсації в повному обсязі. Про це заявив ліквідатор банку, партнер KPMG Ееро Кауп, пише finclub.

Активи Versobank, який ліквідується, перевищують відомі зобов'язання і всі вклади підлягають компенсації в повному обсязі.
Фото: kp.ua

Як повідомляється, на цей момент вкладникам виплачено понад 177 мільйонів євро.

«У червні ми вирішили достроково компенсувати всім без винятку вкладникам вклади в розмірі 200 тисяч євро. До теперішнього моменту з'ясувалося, що ми зможемо виплатити всі вклади, так як у банку, що ліквідується досить коштів», — сказав Кауп.

Він підкреслив, що для отримання виплати клієнт повинен подати заяву.

«На цей момент заяви ще не надали 805 клієнтів, загальне сальдо яких становить 4,6 мільйона євро. Закликаю всіх клієнтів подати заяву, навіть якщо сума, яка зберігалася на рахунку була для вкладника несуттєвою», — зазначив він.

Подавши заяву, клієнт підтвердить свою вимогу до банку і дозволить компенсувати його внесок як можна швидше.

До теперішнього часу Гарантійний фонд виплатив компенсації 2559 клієнтам в розмірі 90,1 млн євро, а Versobank — 452 клієнтам в розмірі 87,1 мільйона євро.

Крім того, від 143 клієнтів отримані заяви на загальну суму в 13,1 мільйона євро, яка також підлягає виплаті.

У співпраці з ліквідаторами банку Гарантійний фонд приступив до компенсації вкладів в розмірі до 100 тисяч євро ще 5 квітня 2018 року.

В даний час виплати проводить Versobank. Всім кредиторам компенсація проводиться однаково, і в процесі компенсації нікому не надається перевага.

Коментарі - 3

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
16 серпня 2018, 10:23
#
Почему все цифры в Евро, а не гривне? Идет же конвертация вкладов на момент ввода администрации, или что-то поменялось?
+
+30
Valent
Valent
16 серпня 2018, 10:51
#
Так Versobank — эстонский банк, потому и евро:)
+
0
Million Dollarov
Million Dollarov
9 вересня 2018, 9:27
#
Даже не слышал что латыши тут судьбу искали. Почему уходят из столь локации перспективной? Это только банк корпоративный или розница, карты, переводы тоже была?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися