Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 серпня 2018, 11:27

В окупованому Криму припинили випуск Visa і MasterCard

Генбанк, який працює в окупованому Росією Криму, оголосив про припинення обслуговування карт платіжних систем Visa і MasterCard з 14 серпня. Про це повідомляє Російська служба ВВС.

Генбанка, який працює в окупованому Росією Криму, оголосив про припинення обслуговування карт платіжних систем Visa і MasterCard з 14 серпня.
Фото: znaj.ua

Це був останній банк на півострові, який випускав карти міжнародних платіжних систем, зазначає видання.

Як заявили в Генбанку, рішення про припинення операцій по Visa і MasterCard було прийняте у зв'язку з введеними в 2014 році санкціями щодо російських банків. Їх замінять картами «Мир» Національної системи платіжних карт (НСПК) російського Центробанку.

«Генбанк перейшов на карти „Мир“ з січня. Перевипуск йде з січня, клієнтам банку кілька разів розсилалися повідомлення з запрошенням про отримання карти. Це вже останнє попередження для тих клієнтів, хто не встиг звернутися з тих чи інших причин», — сказав фахівець колл-центру Генбанка.

Скільки карт вже перевипущено невідомо.

До 2017 року крім Генбанка карти міжнародних платіжних систем Visa і MasterCard випускав ще тільки банк Рубльов, але в червні цього року ЦБ відкликав у нього ліцензію.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися