Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 серпня 2018, 19:26

Американець вкрав криптовалюту на 100 тисяч доларів

Влада Флориди заарештували чоловіка, підозрюваного в участі в банді, причетної до великої кількості випадків шахрайства з SIM-картами. Про це повідомляє ITC.ua.

Влада Флориди заарештували чоловіка, підозрюваного в участі в банді, причетної до великої кількості випадків шахрайства з SIM-картами.
Фото: itc.ua

Зазначається, що слідчі органи дізналися про змову після того, як жінка почула, що її син представився в розмові співробітником компанії AT&T, після чого вона викликала правоохоронців.

Слідчі провели огляд кімнати і комп'ютера. При цьому були виявлені файли зі списками імен та телефонних номерів, SIM-карти і мобільні телефони.

«Після більш ретельного розслідування було виявлено, що виявлені SIM-карти належали семи різним жертвам афер, які проживають в семи штатах США. Ці люди заявили, що їх ідентифікаційні дані були вкрадені, а разом з ними зловмисники змогли викрасти і гроші з криптовалютних гаманців на тисячі доларів», — пише видання.

Правоохоронці провели бесіду з підозрюваним, і він розповів, що входить до злочиної групі, яка включає ще 8 осіб.

За даними слідчих органів, група крала персональну інформацію, а потім або видавала себе за співробітника компанії стільникового зв'язку, або платили таким співробітникам, щоб отримати нову SIM-карту з даними мети атаки.

Потім за допомогою такої SIM-карти зловмисники могли зламувати паролі, прив'язані до телефонного номеру, включаючи паролі до криптовалютних сервісів.

Поліція заявляє, що таким чином їм вдалося вивести через криптовалютні біржі понад 100 тисяч доларів.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися