Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 серпня 2018, 14:22

Apple хоче, щоб iPhone замінив паспорт

Apple розглянула можливість використання iPhone в якості альтернативи паспорту. Компанія вже подала заявку на патент в профільне відомство в США, повідомляє AppleInsider.

Apple розглянула можливість використання iPhone в якості альтернативи паспорту.
Фото: appleinsider.com

У патенті описується пристрій, який оснащено технологіями передачі даних — RFID і NFC — і має безпечний елемент для зберігання інформації.

Використовуючи протокол RFID, пристрій отримує «частину облікових даних» з документа, що посвідчує особу людини. Це може бути посвідчення водія або членська картка.

У патентній заявці також згадується зростаюче використання електронних паспортів, яке включає в себе чіп, де зберігається безліч даних про користувача, включаючи ім'я і дату народження.

Apple пропонує, щоб описана система потенційно могла передати номер паспорта або інші подібні дані людини при проходженні митниці. Завдяки чому, iPhone зможе замінити паспорт.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 2

+
0
wanderbe
wanderbe
11 серпня 2018, 21:25
#
Интересно а когда эпл запатентует айфон как замену почки?
+
0
Ігор Петров
Ігор Петров
12 серпня 2018, 11:20
#
Ну чего, охотно верю. Кто мог подумать еще лет 10 назад что что можно будет идти в магазин вместо денег или карты взяв с собой только телефон? Или в привате можно проводит любые операции не предъявляя паспорт- достаточно карты? А твоя фотография есть в компе у сотрудников
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися