Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 серпня 2018, 13:52

Пілоти Ryanair почали масштабний страйк

Пілоти лоукостера Ryanair почали найбільш масштабний страйк в історії ірландської бюджетної авіакомпанії. Протестна акція розпочалася о 3:00 в п'ятницю, 10 серпня і триватиме 24 години, підтвердив представник німецької профспілки пілотів Cockpit, пише Deutsche Welle.

Пілоти лоукостера Ryanair почали найбільш масштабний страйк в історії ірландської бюджетної авіакомпанії.
Фото: poputno.info

У зв'язку зі страйком, що проходить в Німеччині, Бельгії, Швеції, Ірландії та Нідерландах, керівництво авіаперевізника анулювало близько 400 рейсів — кожен шостий з тих, що планувалися на цей день європейських польотів Ryanair.

Найбільше постраждала Німеччина

При цьому найбільше рейсів — 250 — скасували у Німеччині. Анульовано практично всі рейси, які повинні були стартувати з німецьких аеропортів вранці 10 серпня. Лише вдень з Німеччини знову почнуть вилітати літаки Ryanair, мова йде про зворотні рейси в інші країни, не охоплені страйком пілотів.

В цілому від страйку постраждають близько 55 тисяч пасажирів, з них — понад 42 тисяч в Німеччині. Їм запропоновано перенести політ на інший день або отримати назад гроші за квиток. Виплату інших компенсацій пасажирам керівництво Ryanair відхиляє, вказує dpa.

Пілоти домагаються укладення тарифної угоди

Німецькі пілоти Ryanair оголосила 8 серпня про те, що приєднуються до страйку колег з інших країн. Керівництво авіакомпанії не проявляє конструктивних намірів досягти угоди з пілотами, заявив голова Cockpit Мартін Лохера (Martin Locher). Він приніс «найглибші вибачення пасажирам», які постраждають в результаті страйку пілотів. При цьому відповідальність за акцію глава Cockpit покладає на менеджмент Ryanair.

Читайте також: «Бориспіль» погодив 17 рейсів з Ryanair — глава аеропорту

Об'єднання Cockpit з січня 2018 року веде переговори з керівництвом ірландської авіакомпанії, домагаючись укладення першого тарифної угоди з Ryanair і підвищення заробітних плат. Орієнтиром для переговорів називаються тарифні умови туроператора Tui, який, як і Ryanair, використовує літаки Boeing 737. Зважаючи на відсутність прогресу на переговорах 96 відсотків опитаних членів Cockpit висловилися за подальшу боротьбу шляхом страйку.

Ryanair базується в Ірландії, проте виконує польоти по всьому Євросоюзу і в ряд інших країн, використовуючи в якості великих пересадочних вузлів багато аеропортів, включаючи німецькі.

Раніше повідомлялося, що авіакомпанія Ryanair скасувала рейси з трьох країн Європи, на яких 25 і 26 липня повинні були вилетіти до 50 тисяч пасажирів, через страйк бортпровідників.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися