Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 серпня 2018, 13:48

НБУ повідомив про зростання депозитів як населення, так і бізнесу

У квітні-червні збереглися високі темпи припливу гривневих коштів населення до банківської системи: +8,7% кв./кв. та +21.4% р/р. Про це повідомляє Національний банк.

У квітні-червні збереглися високі темпи припливу гривневих коштів населення до банківської системи: +8,7% кв./кв. та +21.4% р/р.
Фото: dt.ua

Державні банки продовжували наростили обсяги депозитів у валюті, хоча загалом за системою частка валютних депозитів скорочується. У другому кварталі кошти населення у банках зросли на 17,2 млрд грн.

Як і раніше, це переважно короткострокові депозити: близько половини з них складають депозити до 3 місяців та кошти на вимогу.

Кошти бізнесу у банках, після сезонного відпливу на початку року, у другому кварталі збільшилися на 6,4 млрд грн.

За квітень-червень кошти бізнесу у банках зросли на 0,9% у гривні та 4,2% у іноземній валюті в доларовому еквіваленті.

Зростання валютних вкладів бізнесу забезпечили переважно державні монополії.

Частка коштів НБУ в фондуванні банків знизилася до історично мінімального значення у 0,9%.

Вартість депозитів та кредитів для населення лишилась незмінною

Протягом другого кварталу ставки за гривневими депозитами фізичних осіб та вартість кредитів населенню майже не змінилися.

Банки слабко диференціюють депозитні ставки залежно від строковості: вартість депозитів у гривні на 6, 9 та 12 місяців перебувала на рівні близько 14,1% річних на кінець кварталу.

Вартість 12-місячних депозитів у доларах залишалася на історичному мінімумі – 3,3% річних. Вартість нових кредитів корпораціям зросла на 0,6 в.п. до 16,1% річних.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися