Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 липня 2018, 17:47

Як вивести ринок житлової оренди з тіні — думка

Чи можна вивести ринок житлової оренди з тіні? На це питання відповів віце-президент асоціації управителів нерухомістю Анатолій Топал.

Чи можна вивести ринок житлової оренди з тіні?
Фото: bagnet.org

«Заяви про те, що: «70%, 80%, 90% ринку оренди знаходяться в тіні» звучать з року в рік. Держава і ГФС лякають всіх страшними карами і обіцяють прийняти закон, який змусить усіх орендарів працювати прозоро. Проте, ринок продовжує працювати, як і працював», — зазначив Топал.

За його словами, вже два роки у Верховній Раді лежить законопроект 4909 про зниження ставки оподаткування доходів фізосіб від здачі квартир в оренду.

Він також зазначив, що зараз фізособа має платити 18% від доходу, але даний законопроект пропонує — 5%. Це сприяло б тому, що б ринок оренди почав би виходити з тіні.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 4

+
+11
Денис Денис
Денис Денис
31 липня 2018, 22:32
#
Могли бы вывели
+
0
Ladder05
Ladder05
31 липня 2018, 22:33
#
Кроме 5%, да и любой другой цифре, появится служба проверяющих, и если им не платить, или не платить вовремя- запроверяют облюбованную квартиру по 10 раз в месяц, что любой арендатор в здравом уме убежит подальше. Все всегда начинается логично и вроде как правильно, а заканчивается крышеванием, коррупцией и беспределом. Как только закон примут- будет массовая продажа среднеликвида, и взгляды устремятся даже не в Европу, а в Грузию, там, кстати легалайз как раз прошёл.
+
+10
Strain
Strain
1 серпня 2018, 9:53
#
1. Если сдаваться квартира будет официально — расходы на налоги лягут на съёмщика.
2. Тот кто сдает — будет получать доход и соответственно не получит субсидии и льготы. Это увеличит стоимость аренды ещё на порядок. Ведь многие ищут жильё которое на субсидии.

Легализация ударить по кошельку исключительно конечного пользователя. При нынешней цене аренды выше 5000 грн (Днепр) 8 000 (Киев) это будет капец.
+
0
Mykhailo Kiriushkin
Mykhailo Kiriushkin
1 серпня 2018, 10:47
#
На картинке родное Евромисто :)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися