Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 липня 2018, 16:29

Регулятор призначив директора Центрального сховища НБУ

За результатами відкритого конкурсу на вакантну посаду директора Центрального сховища Національного банку з 1 серпня 2018 року призначено Віталія Брика.

За результатами відкритого конкурсу на вакантну посаду директора Центрального сховища Національного банку з 1 серпня 2018 року призначено Віталія Брика.
Фото: zn.ua

Конкурсна комісія у складі правління Нацбанку здійснювала вибір з 9 претендентів. Конкурс було оголошено після призначення попереднього директора Центрального сховища Миколи Каленського до складу Ради Національного банку у квітні 2018 року.

За словами НБУ, Віталій Брик має вагомий досвід роботи у фінансовій та управлінській сфері. Він розпочав працювати в банківській сфері з 1996 року у Здолбунівському відділенні Рівненської дирекції АК АПБ «Україна» на посаді начальника відділу фінансової безпеки.

В системі Національного банку України — з 1999 року. Працював на посаді провідного економіста відділу готівкового обігу та касових операцій Рівненського обласного управління Національного банку та на посаді завідувача сектором. Надалі керував вказаним відділом.

З 2005 року був призначений заступником начальника управління Національного банку у Рівненській області, а з 2015 року – начальником управління Національного банку у Рівненській області. З 2016 року – представник Національного банку у Рівненській області.

Уся професійна діяльність Брика в Національному банку безпосередньо пов’язана з організацією готівкового обігу, касових операцій та перевезенням цінностей.

Він закінчив у 1992 році Київський автомобільно-дорожній інститут за спеціальністю «Економіка і експлуатація автомобільного транспорту», у 1998 р. — Інститут банкірів банку «Україна» за спеціальністю «Банківська справа», у 2007 р. — Львівський інститут банківської справи Університету банківської справи НБУ за спеціальністю «Банківська справа».

До функцій Центрального сховища Національного банку України належать:

  • забезпечення схоронності цінностей;
  • забезпечення виконання емісійно-касових операцій;
  • забезпечення приймання, зберігання, оброблення, видачі банкнот і монет, інших цінностей;
  • облік запасів готівки та резервних фондів банкнот, монет у національній валюті, інших цінностей;
  • організація перевезення готівки та інших цінностей між Центральним сховищем і відділами (управлінням) грошового обігу в регіонах Департаменту грошового обігу та банками України.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися