Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 липня 2018, 13:10

«Газова справа»: НАБУ завершило розслідування стосовно Онищенко

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) завершили досудове розслідування стосовно народного депутата України Олександра Онищенко.

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) завершили досудове розслідування стосовно народного депутата України Олександра Онищенко.
Олександр Онищенко/Фото: golospravdy.com

Онищенко підозрювавсяв організації корупційної схеми з розкрадання державних коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з «Укргазвидобування».

«Оскільки підозрюваний перебуває за межами України, про завершення розслідування, відповідно до положень глави 24-1 Кримінального процесуального кодексу України, повідомлено його адвокатів. Через ті самі причини й у такий самий спосіб про процесуальну дію повідомлено й іншого співучасника корупційної схеми — фінансового директора товариств, підконтрольних злочинній організації», — йдеться в повідомленні НАБУ.

Наразі підозрюваним та їхнім захисникам надано доступ до матеріалів слідства для ознайомлення. Після чого буде складено обвинувальний акт для подальшого скерування до суду.

Що сталося: За версією слідства, народний депутат України Олександр Онищенко є засновником та керівником злочинної організації, учасники якої в період з січня 2013 року по червень 2016 року протиправно заволоділи понад 1,6 млрд гривень від реалізації природного газу. Внаслідок таких дій ПАТ «Укргазвидобування» (100% акцій належать державній НАК «Нафтогаз України») спричинено збитки в сумі більш ніж 740 млн гривень.

Загалом слідство встановило причетність до участі у «газовій схемі» 29 осіб. З-поміж них — двоє близьких людей, які виконували роль співорганізаторів, решта — працівники ПАТ «Укргазвидобування», юрист, фінансисти, керівники компаній тощо.

У рамках досудового розслідування восьмеро підозрюваних визнали свою провину й уклали угоди про визнання винуватості. Розслідування ролі ще 12 осіб також завершено: обвинувальні акти стосовно них скеровані до суду.

Сім підозрюваних, у тому числі й організатор корупційної схеми, позбавлений правового імунітету народний депутат, перебувають у розшуку.

Нагадаємо, в листопаді НАБУ заявило про те, що з рахунків Ощадбанку зникли 160 млн доларів, арештовані у справі Онищенко.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 2

+
+9
Inkognito
Inkognito
27 липня 2018, 14:25
#
Как могут исчезнуть деньги со счетов? Ведь перечислили их на какие-то другие счета?
+
0
Павел Давыдов
Павел Давыдов
29 липня 2018, 18:52
#
Второй преступник после пятого при власти!?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися