Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 липня 2018, 12:22

Ціни на Coca-Cola виростуть через мита на метали

Вартість продукції Кока-Кола незабаром зросте. Причина цього − санкції американського президента.

Відомий виробник солодких газованих напоїв прийняв рішення підняти ціни на продукцію. Однією з причин є введення Д. Трампом мит на алюміній, який використовують для виробництва банок для напоїв. Такою інформацією поділився з журналістами CNBC News Джеймс Квінсі, який обіймає посаду гендиректора компанії Кока-Кола.

Керівник корпорації зазначив, що для підприємства введення таких змін посеред року − незвична практика. «Ціни на алюміній і сталь ростуть, а разом з ними підвищується і ціна праці», − зазначив глава компанії.

Інформації про те, наскільки зміниться вартість продукції, а також коли саме це станеться, поки немає. Також невідомо, чи зачепить подорожчання зарубіжні ринки.

Нагадаємо, на початку березня поточного року глава США прийняв рішення ввести санкції на ввезення в країну алюмінію і сталі на рівні 25% і 10% відповідно. Спочатку мита не торкнулися таких країн як Канада, Мексика і ЄС, та з червня Трамп не помилував і ці держави. На думку американського президента, ці країни повинні змінити свою позицію відносно США і почати справедливо ставитися до американського ринку.

Як зміняться ціни на акції компанії після цієї заяви, можна простежити на сайті Trade12.

Коментарі - 3

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
27 липня 2018, 12:31
#
А долго следить чтоб не уснуть?:)
+
0
An GenShuo
An GenShuo
27 липня 2018, 13:56
#
Вже відмінили начебто з ЄС.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
27 липня 2018, 14:06
#
Принимались заградительные меры против всех стран, Алюминий далеко не ЕС основной поставщик.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися