Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 липня 2018, 15:27

Трамп погрожує Ірану. Нафта зростає в ціні на 1%

Нафтові котирування зросли більше ніж на 1%, повертаючись до втрачених позицій після 3-тижневогого зниження. Причиною стали заяви Трампа в адресу Ірану: останній матиме втрати, якщо розпочне погрожувати Америці.

Ситуація у сфері

Ф’ючерси на Brent з терміном експірації у вересні зараз коштують на 1% більше. Цінові рівні розташовані в секторі $74 за барель. Із моменту завершення минулого місяця, названий сорт нафти став дешеве на 6,8%. WTI по ф’ючерсам демонструє майже аналогічну динаміку, із зупинкою в секторі біля значення $69 за одиницю об’єму.

Взаємне залякування

На завершені тижня президент США написав у своєму Твіттері, що Хасану Рухані, голові Іранської держави, ніколи не потрібно погрожувати Штатам, з метою уникнути негативних наслідків. Перед цим Рухані закликав Трампа не робити необдумані дії, щоб уникнути початку війни. Іще раніше іранський президент погрожував американському, що можуть трапитись небачені до цього часу наслідки, якщо Штати вийдуть з ядерної угоди.

Незважаючи на застереження, Америка з цієї угоди вийшла, а її нинішній голова правління пообіцяв Ірану повернути санкції, які були зняті за правління Обами. Штати під погрозою повторних санкцій «переконали» союзників в Європі не купувати нафту у східної країни. В поточному місяці іранський президент оголосив, що Тегеран здатний поставити блоки на експорт нафти із Перської затоки, якщо країна не матиме змоги реалізувати «чорне золото» через американські обмеження.

Реакція ринку

Вартість нафти, як правило, підвищується, коли зростає напруга в сфері геополітики. Але після жорстких заяв Трампа, що мали продовження у формі переговорних процесів із пом’якшуючим підсумком, ринок вже не сприймає погрози американського президента серйозно. Хоча торгова війна розкручується по спіралі.

Спостерігайте як ринок реагує на конфлікт двох держав на сайті Trade12.

Коментарі - 1

+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
25 липня 2018, 15:44
#
«Наблюдайте, как рынок реагирует на конфликт двух государств на сайте Trade12.» — лучше фильм интересный или сериал посмотреть, а не то как на 1% поменялась стоимость нефти.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися