Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 липня 2018, 9:30

ФГВФО виставив на аукціон третій пул кредитів

10 вересня у системі ProZorro.Продажі відбудеться аукціон з продажу пулу активів юридичних осіб. До складу лоту увійшли права вимоги за трьома кредитами, загальна заборгованість за якими склала 1,770 мільйона гривень. Про це йдеться у повідомленні Фонду.

10 вересня у системі ProZorro.
Фото: rivnelis.gov.ua

Це третій пул активів юридичних осіб, сформований Фондом гарантування за календарним принципом.

Включені до складу лоту активи перебувають на балансі ПАТ «ВіЕйБі Банк». Середній термін прострочки виконання зобов’язань за кредитами – 4 роки. При цьому у заставу банку – товари в обороті: горох, ріпак, пшениця.

Права вимоги за кредитами, включеними до складу пулу, до цього по 10 разів виставлялися на індивідуальний продаж.

Аукціон відбудеться за голландською моделлю торгів. Упродовж дня аукціону ціна може максимально знизитися з початкових 338 мільйонів гривень до 68 мільйонів гривень.

Нагадаємо, на початку липня Фонд гарантування представив політику формування пулів корпоративних кредитів. 

В основу було покладено так званий календарний підхід, коли до складу пулу у хронологічному порядку проведення аукціонів включаються активи, індивідуальний продаж яких не відбувся.

Кожен наступний лот починає формуватися автоматично, щойно попередній досягне встановленої нижньої межі щодо розміру пулу – загальна сума заборгованості за кредитами сягне 1 мільярд гривень.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися