Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 липня 2018, 15:34

Мешканці Коста-Рики можуть отримувати частину зарплати в криптовалюті

Співробітники компаній у Коста-Риці можуть на законних підставах отримувати частину зарплати у криптовалюті. Про це повідомляє місцеве видання The Costa Rica News.

Співробітники компаній у Коста-Риці можуть на законних підставах отримувати частину зарплати у криптовалюті.
Фото: blogs.elenasmodels.com

На думку юристконсульта Роландо Перлази з Nassar Abogados, це тренд, який може вкоренитися в країні, пише anycoin.news.

Деякі положення національного законодавства дозволяють компаніям виплачувати частину зарплати товарами, а окремі експерти вважають, що криптовалюта підпадає під цю категорію.

Крім того, країна розвиває концепцію «квазі-грошей», згідно з якою в якості засобу платежу може використовуватися будь-який актив.

«Цей вид оплати жодним чином не замінить традиційні або ліквідні кошти. Це скоріше стане стимулом для працівників, які зможуть вирішувати, чи хочуть вони брати ці валюти в якості оплати за свої послуги. Вони будуть захищені відповідно до статті 166 Трудового кодексу», — зазначив Перлаза.

У жовтні 2017 року Центральний банк Коста-Рики випустив директиву, згідно з якою криптовалюти знаходяться за межами національної банківської системи.

При цьому регулятор дозволив громадянам використовувати їх на свій страх і ризик.

«Зрозуміло, що в Коста-Риці криптовалюту не можна використовувати в якості готівкової або ліквідної заробітної плати, але пам'ятайте, що тут ви можете оплачувати частину зарплати іншими товарами, які не є грошима або валютою, за умови, що мінімальна заробітна плата виплачується в грошах», — пояснив Перлаза.

У публікації також зазначається, що в Коста-Риці зростає кількість біткоін-банкоматів, а також компаній, закладів та магазинів, які приймають до оплати криптовалюту.

Коментарі - 2

+
0
Григорий П
Григорий П
23 липня 2018, 16:09
#
Ну молодцы, они развивают свою экономику
+
+15
3AMMuHuCTPA
3AMMuHuCTPA
23 липня 2018, 17:46
#
В смысле? крипту они не печатают, а потому это чужие и неподконтрольные им средства. они могут получать зарплату и в долларах и в евро и даже в киргизких сомах… и вы будете тоже говорить о развитии? хах
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися