Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 липня 2018, 13:16

Amazon може обійти Apple за капіталізацією і першою подолати позначку трильйон доларів

Лідерство за ринковою капіталізацією зараз зберігає Apple, яка впевнено йде до позначки трильйон доларів, але деякі аналітики вважають, що у Amazon ще є шанси взяти цей рубіж першої, пише ITC.

Лідерство за ринковою капіталізацією зараз зберігає Apple, яка впевнено йде до позначки трильйон доларів, але деякі аналітики вважають, що у Amazon ще є шанси взяти цей рубіж першої, пише ITC.
Фото: medium.com

У минулу п'ятницю акції Apple на закритті торгів коштували близько $191 за штуку. Таким чином, за нинішньої ринкової вартості в $933,7 млрд від заповітного трильйонного кордону купертіновского гіганта відокремлює 7,1%.

Прогноз аналітиків, опитаних Thomson Reuters, вказує на те, що при нинішніх темпах зростання Apple подолає рубіж в трильйон доларів за ринковою капіталізацією в вересні, Amazon — в жовтні, Microsoft — на початку 2019 року, а Alphabet — в 2020 році.

Зараз Amazon оцінюється в $894,6 млрд і їй потрібно набрати трохи більше — 11,8%. Але, як зазначає джерело, за останні три з половиною місяці Amazon подорожчала на 17,1%, показавши майже вдвічі вищі темпи зростання, ніж Apple. До того ж, ще на початку року аналітики передбачали, що компанія може коштувати $1 трлн вже в серпні.

Таким чином, у Amazon ще є шанси обійти Apple і першої подолати позначку трильйон доларів за ринковою капіталізацією. Багато чого буде залежати від того, як інвестори сприймуть результати діяльності компаній в минулому кварталі.

Apple повинна опублікувати звіт за підсумками третього кварталу 2018 фінансового року 31 липня, тоді як Amazon відзвітує за підсумками чергового кварталу на кілька днів раніше — 26 липня.

Варто зазначити, що ні Apple, ні Amazon не стануть першими в підкоренні цього помітного кордону серед публічних компаній. Першою залишиться китайська нафтогазова компанія PetroChina, яка взяла цей рубіж ще в листопаді 2007 року.

Раніше повідомлялося про те, що глава Amazon і Blue Origin Джефф Безос став найбагатшою людиною в сучасній історії — його статки перевищили 150 мільярдів доларів.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися