Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 липня 2018, 12:56

Microsoft значно наростила виручку і прибуток

Корпорація Microsoft відзвітувала про результати фінансово-господарської діяльності за підсумками роботи в четвертому кварталі фіскального 2018 року, який закінчився 30 червня календарного року, пише ITC.

Корпорація Microsoft відзвітувала про результати фінансово-господарської діяльності за підсумками роботи в четвертому кварталі фіскального 2018 року, який закінчився 30 червня календарного року, пише ITC.
Фото: stocknews.com

У звітному періоді Microsoft отримала сукупний дохід в сумі 30,1 мільярдів доларів, що на 17% перевищує показник аналогічного періоду попереднього року.

Крім традиційних для компанії напрямків, що забезпечують стабільне зростання доходів (Office і хмарні сервіси), в цьому періоді істотний приріст виручки зафіксовано і в напрямку Surface.

Доходи цього сегмента бізнесу збільшилися на 25% і досягли результату 1,1 мільярда доларів. Крім того, доходи ігрового спрямування збільшилися на 39%, а доходи від ПЗ і сервісів Xbox — на 36%.

Читайте також: Microsoft на п'ять років занурила дата-центр в Північне море. Фото

Також слід зазначити, що вперше за 6 років на ринку спостерігається зростання продажів комп'ютерів. Дані Microsoft підтверджують це, так як доходи в сегменті Windows OEM Pro збільшилися на 14%.

У той же час надходження від ліцензування Windows OEM знизилися на 3%. Доходи від комерційних продуктів Windows і хмарних сервісів зросли на 23% завдяки збільшенню кількості багаторічних контрактів з бізнесом.

Доходи від професійної соцмережі LinkedIn збільшилися на 37% і досягли рівня 1,4 мільярда доларів. Доходи від реклами Bing також стабільно збільшуються протягом усього фіскального 2018 року, приблизно, на 15% в квартал, а в четвертому кварталі зростання склало 17%.

База передплатників сервісу Office 365 збільшилася до 31,4 мільйонів. Споживчий напрямок Office і пов'язаних хмарних сервісів продемонстрували зростання доходів на 8%, а комерційний напрямок — на 10%.

Серверний напрямок Microsoft отримав на 26% більше доходу, ніж в аналогічному періоді попереднього року завдяки зростанню виручки сегмента Azure на 89%.

Читайте також: Amazon вперше обійшла Microsoft за капіталізацією

За підсумками роботи в четвертому кварталі фіскального 2018 року корпорація Microsoft отримала чистий прибуток в сумі 8,9 мільярда доларів. Це на 35% перевищує показник аналогічного періоду попереднього року. Показник прибутку на кожну акцію компанії склав 1,14 долара.

За підсумками всього фіскального 2018 року Microsoft змогла подолати рубіж в 100 мільярдів доларів отриманого доходу. За цей період компанія змогла заробити 110,4 мільярдів доларів, що на 14% більше результату фіскального 2017 року.

Операційний прибуток збільшився на 21%, і досяг показника 35,1 мільярдів доларів. Суму чистого прибутку за підсумками фіскального року зафіксовано на рівні 16,6 мільярдів доларів. Це з урахуванням чистого збитку в сумі 6,3 мільярдів доларів у другому фіскальному кварталі, що виник в результаті проведення податкової реформи в США.

Без урахування дії податкової реформи чистий прибуток склав 30,3 мільярдів проти 25,5 мільярдів доларів в попередньому році.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися