Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 липня 2018, 13:20

Долар дешевшає на заявах Трампа, які критикують політику ФРС

Долар дешевшає відносно євро та ієни в п'ятницю на заявах американського президента Дональда Трампа про розчарованість політикою Федрезерву, яка сприяла зміцненню долара, пише Інтерфакс-Україна.

Долар дешевшає відносно євро та ієни в п'ятницю на заявах американського президента Дональда Трампа про розчарованість політикою Федрезерву, яка сприяла зміцненню долара, пише Інтерфакс-Україна.
Фото: pexels.com

Пара євро/долар торгується на рівні $1,1651 у порівнянні з $1,1642 на закриття попередньої сесії.

Курс американської валюти щодо ієни опустився до 112,38 ієни проти 112,47 ієни напередодні.

Що сталося: У інтерв'ю CNBC в п'ятницю Трамп заявив, що не схвалює підйом базової процентної ставки Федрезерву, незважаючи на те, що він «поставив дуже хорошу людину» на чолі Центробанку, маючи на увазі голову ФРС Джерома Пауелла.

На думку Трампа, підйом ставки може звести нанівець економічний підйом, що стимулюється за рахунок податково-бюджетної політики, що проводиться американськими властями.

Крім того, політика ФРС сприяє зміцненню долара, що, за словами Трампа, ставить США в невигідне становище, оскільки інші великі світові ЦБ, включаючи Європейський центральний банк (ЄЦБ) і Банк Японії, зберігають м'яку монетарну політику.

«Європа проводить стимулюючу політику, і євро дешевшає, Китай — їх валюта різко падає. Наша валюта дорожчає. Я повинен сказати, що це ставить нас в невигідну позицію», — заявив президент США.

Заяви Трампа підвищили побоювання, що США будуть використовувати валютну політику в якості зброї в наростаючому торговій суперечці з Китаєм і Євросоюзом, і це може поставити під загрозу подальше зміцнення долара, пише Dow Jones.

«Все це може мати серйозні наслідки для долара. Я сумніваюся, що заяви Трампа вплинуть на кредитно-грошову політику, проте можуть вплинути на ринки», — зазначає аналітик Commonwealth Foreign Exchange Омер Есінер.

Федрезерв підвищив базову ставку в червні вдруге в цьому році, і дав зрозуміти, що очікує ще двох підвищень до кінця року.

Згідно з даними CME Group, ймовірність того, що ставка буде піднята Федрезерву ще два рази в цьому році, оцінюється ринком в 57%. До заяв Трампа вона оцінювалася в 61%.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 1

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
20 липня 2018, 15:28
#
Он сегодня так же заявил, что готов обложить весь импорт с Китая на 500 млрд.дол
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися