Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 липня 2018, 11:59

Суд дозволив Ощаду примусово стягнути з Укртелекому мільярд гривень

Ощадбанк домігся у Верховному Суді скасування судових рішень, за якими Укртелеком мав право не сплатити банку понад 1 мільярд гривень. Про це йдеться у повідомленні банку.

Ощадбанк домігся у Верховному Суді скасування судових рішень, за якими Укртелеком мав право не сплатити банку понад 1 мільярд гривень.
Фото: ukrinform.ru

Верховний Суд постановою від 17 липня 2018 року частково задовольнив касаційну скаргу Ощадбанку та скасував рішення господарського суду про розірвання договору купівлі-продажу облігацій, укладеного між банком та Укртелекомом, на 1 мільярд гривень.

Читайте також: Ощадбанк стягнув 850 мільйонів гривень з акціонера Укртелекому

«Ощадбанк набув право на примусове стягнення з Укртелекому заборгованості за договором купівлі-продажу облігацій на суму 1,1 мільярд гривень. Відповідний позов банку знаходиться на розгляді господарського суду Києва», — йдеться у повідомленні.

Звідки заборгованість: 25 квітня 2013 року між Ощадбанком та «ЕСУ» було укладено договір купівлі-продажу облігацій у кількості 2 млн шт. загальною номінальною вартістю 2 млрд грн, випущених на підставі проспекту емісії облігацій «ЕСУ», зареєстрованого 12 квітня 2013 року Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

Коментарі - 2

+
+43
AleksandrBank
AleksandrBank
20 липня 2018, 12:05
#
Давно пора.
Это стало нормой, брать кредит и отказываться платить. Нужно было давно с Ахметова со штрафами в 200% взыскать.
+
+13
Danconia
Danconia
20 липня 2018, 14:31
#
Куда инетреснее во сколько обошлись тяжбы и сколько % от этого миллиарда получил судья за это решение,
ну и конечно же какую премию выпишут себе топ менеджеры Ощада?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися