Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 липня 2018, 10:52

НБУ виявив 39 нелегальних обмінників

У I півріччі поточного року Нацбанком виявлено 39 нелегальних пунктів обміну валют у 10 областях України та м.Києві. Про це повідомляє регулятор.

У I півріччі поточного року Нацбанком виявлено 39 нелегальних пунктів обміну валют у 10 областях України та м.
Фото: bank.gov.ua

«Нацбанк сприяє постійному підвищенню прозорості ринку НФУ, які отримали генеральні ліцензії на здійснення валютних операцій. Так, у 2018 році НБУ змінив нормативно-правову базу, що регулює діяльність таких фінансових компаній і це змусило їх посилити процедури внутрішнього контролю за роботою своїх структурних підрозділів", — зазначив директор Департаменту фінмоніторингу НБУ Ігор Береза.

Основні недоліки, виявлені у ході перевірок НФУ, — це ненадання матеріалів на письмовий запит уповноваженого працівника регулятора, здійснення валютно-обмінних операцій без документального оформлення, невідповідність залишків готівкових коштів у касі бухгалтерським документам.

За результатами виявлених у ході перевірок недоліків у роботі структурних підрозділів НФУ надіслано листи на адресу керівників відповідних фінансових установ з вимогами надати пояснення та усунути виявлені недоліки.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися