Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 липня 2018, 13:01

Студенти продавали шкідливе програмне забезпечення для майнінгу криптовалют — кіберполіція

Студенти продавали шкідливе програмне забезпечення для майнінгу криптовалют — кіберполіція

Студенти продавали шкідливе програмне забезпечення для майнінгу криптовалют — кіберполіціяПрацівники Слобожанського управління Департаменту кіберполіції викрили двох студентів коледжу, які збували шкідливе програмне забезпечення для прихованого видобутку
Фото: rt.com

Працівники Слобожанського управління Департаменту кіберполіції викрили двох студентів коледжу, які збували шкідливе програмне забезпечення для прихованого видобутку криптовалют.

За даним фактом було розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.361-1 КК України.

Оперативники кіберполіції встановили, що шкідливе програмне забезпечення спільники придбали на одному з хакерських форумів. Змінивши його, студенти пропонували купити це програмне забезпечення іншим зацікавленим особам.

Окрім збуту вірусу, студенти використовували його і для власних потреб. Вони розміщували на форумах та інших інтернет-ресурсах посилання на фейкове програмне забезпечення, вражене цим вірусом, та, з його допомогою, видобували криптовалюту.

Поліцейські наразі встановлюють кількість вражених цим вірусом комп’ютерів. Виявлену техніку направлено до експертного центру для проведення комп’ютерно-технічної експертизи.

Зловмисникам загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Раніше повідомлялося, що на сайтах все частіше використовуються скрипти для Майнінг криптовалюта Monero.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися