Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 липня 2018, 19:49

ФГВФО впровадив нові умови реструктуризації заборгованості позичальників Банку Михайлівський

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб погодив нові, уніфіковані умови реструктуризації кредитної заборгованості фізичних осіб-позичальників Банку Михайлівський за виданими споживчими бланковими кредитами/овердрафтами.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб погодив нові, уніфіковані умови реструктуризації кредитної заборгованості фізичних осіб-позичальників Банку Михайлівський за виданими споживчими бланковими кредитами/овердрафтами.
Фото: biz.nv.ua

Приєднатися до нової програми реструктуризації можуть усі позичальники (фізичні особи) Банку Михайлівський, які мають заборгованість за виданими споживчими бланковими кредитами/овердрафтами – у тому числі і ті, хто скористався можливостями попередньої програми реструктуризації, що діяла до 12 липня.

Що нового: Відповідно до затверджених умов, на період реструктуризації процентна ставка встановлюється в розмірі 1,2% річних (0,1% в місяць). Для всіх позичальників встановлюється єдина кінцева дата погашення заборгованості за кредитним договором — 11 липня 2020 року.

Серед ключових моментів запропонованої програми реструктуризації – перегляд черговості погашення кредитів.

З дати акцептування позичальником договору реструктуризації черговість погашення заборгованості за кредитним договором встановлюється така:

  1. погашення процентів, нарахованих відповідно до умов реструктуризації — 1,2% річних (0,1% на місяць);
  2. погашення основної суми кредиту;
  3. погашення процентів, нарахованих та несплачених станом на дату акцепту позичальником договору реструктуризації.

При цьому застосування штрафних санкцій (пені, штрафів) та нарахування комісій упродовж строку реструктуризації не здійснюється.

Позичальник має право на дострокове повне чи ж часткове погашення заборгованості у будь-яку дату впродовж строку реструктуризації.

Приєднатись до програми реструктуризації можна шляхом акцептування публічного договору, розміщеного на сайті банку за посиланням, та сплативши єдиним платежем кошти у сумі не менше 10 процентів від суми кредитної заборгованості за основною сумою кредиту, розрахованої станом на 9 липня 2018 року. Період акцептування умов реструктуризації триває до 11 липня 2019 року.

Раніше повідомлялося, що суд дозволив Банку Михайлівський стягнути з Ельдорадо 147 мільйонів гривень боргу.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися