Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 липня 2018, 18:12

Апеляційний суд відмовив у задоволенні вимог акціонерів банку Капітал до НБУ

Київський апеляційний адміністративний суд 11 липня 2018 року частково задовольнив апеляційну скаргу Національного банку України та залишив без розгляду позовну заяву колишніх акціонерів банку Капітал про визнання протиправними та скасування рішень регулятора щодо виведення цього банку з ринку.

Київський апеляційний адміністративний суд 11 липня 2018 року частково задовольнив апеляційну скаргу Національного банку України та залишив без розгляду позовну заяву колишніх акціонерів банку Капітал про визнання протиправними та скасування рішень регуля
Фото: biz.nv.ua

Як слідує з матеріалів справи, акціонери банку Капітал ТОВ «Промгаз України» (15% акцій) та Щербань Руслан Євгенович (34%) у серпні 2017 року звернулися з позовом до Національного банку та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб з вимогою про визнання протиправними та скасування рішень щодо виведення цього банку з ринку.

Окружний адміністративний суд м. Києва 15 березня 2018 року позовну заяву ТОВ «Промгаз України» та Щербаня Руслана Євгеновича задовольнив частково. Зокрема, визнав протиправними та скасував постанови правління НБУ про віднесення банку Капітал до категорії неплатоспроможних та його ліквідацію.

Не погодившись з рішенням суду першої інстанції Національний банк у квітні 2018 року оскаржив його в апеляційному порядку.

За результатами розгляду судової справи, апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції, а позов ТОВ «Промгаз України» та Щербаня Руслана Євгеновича залишив без розгляду.

Нагадаємо, банк Капітал було віднесено Національним банком до категорії неплатоспроможних 20 липня 2015 року, а 29 жовтня 2015 року – прийнято рішення про ліквідацію цього банку.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 1

+
0
mary27
mary27
12 липня 2018, 18:30
#
У нас и такой банк был?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися