Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 липня 2018, 19:49

Президент проти скорочення відділень Укрпошти в селах

Президент Петро Порошенко відреагував на звернення громадян щодо інформації про скорочення відділень «Укрпошти» в сільській місцевості, а також припинення надання послуги із виплати пенсій через відділення «Укрпошти» у разі, якщо регульовані державою тарифи на це не будуть підвищені.

Президент Петро Порошенко відреагував на звернення громадян щодо інформації про скорочення відділень «Укрпошти» в сільській місцевості, а також припинення надання послуги із виплати пенсій через відділення «Укрпошти» у разі, якщо регульовані державою тари
Петро Порошенко/Фото: president.gov.ua

Глава держави наголосив на неприйнятності таких рішень під час наради із Міністром соціальної політики Андрієм Ревою, Міністром інфраструктури Володимиром Омеляном, в.о. гендиректра Укрпошти Ігорем Смілянським та Головою правління Пенсійного фонду Олексієм Зарудним, повідомляє прес-служба президента.

Петро Порошенко зазначив, що можливе скорочення відділень «Укрпошти» викликає серйозне занепокоєння тих, хто проживає в сільській місцевості.

«Їм стало відомо про плани скоротити відділення «Укрпошти» в селах, і вони вважають, і я хочу підтримати їх в цьому, є категорично неприйнятним. Державні підприємства мають виконувати певні соціальні функції», — наголосив президент.

Він додав, що навіть недержавні підприємства мають соціальну відповідальність бізнесу.

«Коли ми залишаємо людей сам на сам без важливої послуги — це є неприйнятно і не може робитися в односторонньому порядку», — підкреслив глава держави.

Друга проблема, яка викликає занепокоєння — забезпечення пенсіонерів пенсіями через відділення Укрпошти.

«Також з’явилась інформація про те, що відбудеться суттєве подорожчання цих послуг, що або збільшить дефіцит Пенсійного фонду, або зменшить виплати пенсій. Я залюбки підтримаю будь-які ініціативи, які підвищують ефективність діяльності державних підприємств, але вважаю категорично неприйнятним, коли ми виймаємо останні копійки з кишені пенсіонера і за цей рахунок, і таким чином забезпечуємо виконання планових показників прибутковості», — наголосив Порошенко.

Глава держави зауважив, що підтримує ініціативи щодо залучення нових сучасних методів роботи, зокрема таких як інтернет торгівля, і щодо послуг, де Укрпошта є монополістом.

«(Але, — ред.) це не може відбуватися за рахунок пониження соціальних стандартів людей, в першу чергу тих, хто проживає на селі. І не може відбуватись за рахунок пенсіонерів. Неприйнятно. Ми маємо опрацювати іншу модель і до того, як інша модель буде опрацьована, подана Уряду і затверджена ним, наполегливо рекомендую вам утриматись від скорочення мережі в селах, залишаючи людей сам на сам, і спільно знайти позицію з Пенсійним фондом», — наголосив президент.

Глава держави підкреслив, що у ситуації, яка склалася, «має бути знайдений той компроміс, який дозволить ефективно продовжити функціонувати системі, поки не буде створена ефективна альтернатива».

«Сьогодні ми з вами ведемо мову про захист інтересів людей – це, в першу чергу, має робити влада. І знайти ту оптимальну модель, яка дозволить нам забезпечити ефективне функціонування державного підприємства», — сказав Порошенко.

Він також повідомив, що днями направив відповідного листа до Кабінету Міністрів і закликав міністрів підтримати позицію президента на засіданні уряду.

Раніше повідомлялося, що Укрпошта приєдналась до національної платіжної системи «Український платіжний простір».

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 6

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
12 липня 2018, 9:33
#
Минимальную зарплату поднимают — значит сотрудникам Укрпочты по закону необходимо повышать зарплату — лучше бы определились из каких источников её повышать…
+
0
sanch ☺
sanch ☺
12 липня 2018, 10:44
#
Когда приват «выкупили» с миллиардными долгами и кучей сотрудников, которые выдавали рисковые кредиты, то нашли откуда деньги взять. А сотрудникам укрпочты, что добросовестно работают — деньги уже неоткуда взять?
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
12 липня 2018, 14:59
#
Не вешайте лапшу на уши — ПриватБанк национализировали а не выкупили

Манипулятор вы наш

Предлагаете и в Укрпочту ОВГЗ влить?
+
0
sanch ☺
sanch ☺
12 липня 2018, 19:24
#
Национализировать банк, который по самые ракушки в долгах был..., порядка 150 млрд грн. При этом никто не сел, все довольны? У меня язык не поворачивается сказать национализировали и я взял слово «выкупили» в кавычки.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
12 липня 2018, 23:18
#
Какие бы кавычки вы не ставили вокруг слова «выкупили»,
но факт остаётся фактом — юридически, Приватбанк национализировали.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
12 липня 2018, 15:06
#
Как вариант — пусть банк президента выплачивает пенсии по деревням…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися