Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 липня 2018, 18:10

Кредитні та депозитні програми Ідея Банк визнані кращими на ринку України

За результатами VIII всеукраїнського конкурсу «Банк, якому довіряють — 2018» Ідея Банк посів перше місце відразу в двох номінаціях: «Банк №1 за депозитними програмами для населення», а також «Банк №1 за кредитними програмами для населення»… Упорядником рейтингу є Міжнародний Фінансовий Клуб «Банкір».

Переможець рейтингу «Банк, якому довіряють — 2018» визначається шляхом незалежної оцінки діяльності банківських установ України з боку авторитетних експертів НБУ, НАБУ, Рейтингових агентств, опитувань клієнтів і партнерів банку-номінанта. Також в оцінці враховуються такі чинники як відкритість і прозорість банку, відповідність його діяльності найкращим європейським практикам, стандарти обслуговування, залучення і утримання клієнтів.

На думку опитаних експертів, Ідея Банк підтримує «належний рівень обсягу статутного капіталу, низьку питому вагу простроченої заборгованості в клієнтському кредитному портфелі, прийнятну структуру забезпечення клієнтського кредитного портфеля, прийнятні показники ефективності основної діяльності». Організатор конкурсу також зазначив стабільність успішної діяльності Банку в Україні, що пов'язано з підтримкою акціонера — фінансової групи JSC GetinHolding S. A. (Польща).

Як повідомлялося раніше, в березні поточного року рейтинговий комітет рейтингового агентства «Кредит Рейтинг» прийняв рішення про підвищення довгострокового кредитного рейтингу Ідея Банк за національною рейтинговою шкалою до рівня «uaAA-», прогноз стабільний. Даний рівень кредитного рейтингу став найвищим за всю історію діяльності Ідея Банк на фінансовому ринку України.

За підсумками роботи в першому кварталі 2018 року Ідея Банк отримав чистий прибуток у розмірі 111,319 млн грн. Чистий процентний дохід банку за цей період виріс на 93% в порівнянні з першим кварталом 2017 року і досяг 291,75 млн грн, комісійні доходи збільшилися на 6,4% і склали 38,07 млн грн. Банк наростив кредитний портфель за перші три місяці 2018 року на 6,4% — до 2,771 млрд грн. Власний капітал збільшився за цей період на 16,7% — до 493,497 млн грн. Активи банку на 1 квітня 2018 року склали 3,497 млрд грн.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися