Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 липня 2018, 15:02

В Ощадбанку розповіли про суди з недобросовісними позичальниками

Загальна сума задоволених майнових претензій Ощадбанку перевищує 40 мільярдів гривень, з яких 11 мільярдів — це претензії до кінцевих бенефіціарів — фізичних осіб. Про це в інтерв'ю «Мінфіну» розповів голова Ощадбанку Андрій Пишний.

Загальна сума задоволених майнових претензій Ощадбанку перевищує 40 мільярдів гривень, з яких 11 мільярдів — це претензії до кінцевих бенефіціарів — фізичних осіб.
лава Ощадбанку Андрій Пишний/Фото: Сергій Владикін для "Мінфіну"

«Ми вже отримали 4000 судових рішень на користь банку. Це трохи більше трьох судових рішень в день. Загальна сума задоволених майнових претензій Ощаду перевищує 40 мільярдів гривень, з яких 11 мільярдів — це претензії до кінцевих бенефіціарів — фізичних осіб. Я б сказав, що це промислові масштаби судових процесів. Далі буде непроста справа, пов'язана з виконанням цих судових рішень, з пошуком активів. Це відволікає неймовірну кількість часу і ресурсів. Кожен кейс — це війна, в якій банк має на меті здобути перемогу», — розповів банкір.

Пишний заявив, що є деякі суперечки, де банк виграв справу і навіть отримавши права власності на предмет застави, не може отримати над ним фактичний контроль.

«Суперечка з «Капітал Інвест ЛТД». У цій справі Ощадбанк відстояв свою правду в Верховному суді, довівши дійсність іпотеки. Але до цього часу нам ставлять палки в колеса за допомогою якихось судових рішень районних судів, яких ми не бачимо в реєстрах, за допомогою якихось реєстрацій, які проводяться в сільських радах реєстраторами, створеними для однієї конкретної  дії», — навів приклад глава держбанку.

Крім того, Пишний назвав суму, яку Ощадбанк виграв в судах (40 млрд грн — Ред.) і скільки вдалося повернути.

«Сума наближається до 4 мільярдів. Це те, що вже отримано банком на баланс у вигляді активів — грошових коштів і майна», — резюмував банкір.

Коментарі - 3

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
6 липня 2018, 15:19
#
«из которых 11 миллиардов – это претензии к конечным бенефициарам – физическим лицам» — можно фамилии????777

«с помощью каких-то регистраций, которые проводятся в сельских советах регистраторами, созданными для одного конкретного действия», — навел пример глава госбанка.» — у Вас же друг Сеня, плюс Аваков, что сложно привлеч к отвественности таких регистраторов????????7
+
0
Алексей Альбещенко
Алексей Альбещенко
6 липня 2018, 16:15
#
Или привлечь к ответственности районных судей которые штампуют бредовые решения судов.
+
0
Zapreader
Zapreader
9 липня 2018, 18:31
#
Странно, что суды с неплатильщиками. Ощад всегда туго выдавал кредиты, там и справка о доходах и все-превсе надо предоставить, чуть ли не разрешение соседского кота, до маразма. «С улицы» не прокатывали заемщики
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися