Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 липня 2018, 11:56

ЗМІ: В Україні розкрили нову схему ввезення «евроблях». Відео

В Україні розкрили спосіб ввезення автомобілів на єврономерах, який здійснюється через пункти пропуску Волинської митниці ДФС. Про це повідомляє Радіо Свобода.

В Україні розкрили спосіб ввезення автомобілів на єврономерах, який здійснюється через пункти пропуску Волинської митниці ДФС.
Фото: from-ua.com

Згідно із розслідуванням, для ввезення автомобілів масово використовують громадян Білорусі.

«Автомобіль з території ЄС в режимі транзиту заїжджає в Україну, наприклад, через пункт пропуску Ягодин у Волинській області, на кордоні з Польщею. У такому статусі має право перебувати в країні не більше 10 днів. За цей час автомобіль їде на інший пункт пропуску, наприклад, Доманово, вже на кордоні з Білоруссю. І тут починаються цікаві речі. Авто виїжджає з України, проте не в'їжджає в Білорусь. На нейтральній території в автомобіль сідає громадянин Білорусі, який має довіреність від власника авто. Він заїжджає в Україну, вихід дається з машини і незабаром, іноді пішки, повертається до Білорусі. Автомобіль залишається у користувача-українця, який також отримує довіреність від власника», - йдеться в матеріалі.

Поширеність такої схеми підтверджують продавці автомобілів на авторинку.

Крім того, джерела на митниці повідомили, що нерідко в схемами з перевезення транспортних засобів причетні жителі сіл і невеликих міст недалеко від кордону з Україною.

Також наголошується, що тільки за травень через митний пост Доманове в'їхали майже 3 тис. нерозмитнених автомобілів з європейської реєстрацією, за кермом яких були громадяни Білорусі.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що інформацію про порушників термінів перебування авто на єврономерах в Україні поліцейські вносять в систему «Рубіж».

Як це працюватиме: Система зчитує номер проїжджаючого автомобіля і повідомляє, чи є він в базі розшуку.

  • Після цього правоохоронці отримують законні підстави зупиняти авто і карати водія.
  • За допомогою системи «Рубіж» патрульні поліцейські будуть зупиняти саме порушників, а не тих, іноземців, які перебувають в Україні в рамках чинного законодавства.

Коментарі - 5

+
+8
AleksandrBank
AleksandrBank
6 липня 2018, 12:06
#
У нас умельцы на все руки, и потому когда я говорил о методах выявления таких, будут еще дорабатывать так как схем оказалось много.
+
0
beb
beb
6 липня 2018, 13:29
#
Дякуювати білорусам, та іншим сусідам)
+
0
E. Bismallion
E. Bismallion
6 липня 2018, 14:02
#
Может быть депутатам? Это в их компетенции писать законы без дыр.
+
+9
20400808
20400808
6 липня 2018, 16:15
#
Когда уже закроют лавку, рядом с ними страшно ездить, они чувствуют безнаказанность. Кроме того эти бляхи — какая-то помойка, даже не глядя на номер можно с большой вероятностью угадать, что эта машина пригнана.
+
0
Ігор Петров
Ігор Петров
6 липня 2018, 22:35
#
Когда криминалитету нужна машина для «работы» им сейчас не нужно заморачиваться с угонами, подделкам номер — купил машину на еврономерах и вперёд
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися