Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 липня 2018, 11:02

Міжбанк в п'ятницю: що буде рухати курс

У п'ятницю на валютному ринку очікується ситуативна боротьба курсових інтересів великих гравців. Після перекосів попиту та пропозиції в середу через вихідний день у США (що призвело до зльоту котирувань долара) - у четвер стався очікуваний відкат котирувань до рівня 26,35/26,37 гривень к кінцю дня. Сьогодні протистояння великих експортерів та імпортерів продовжиться.

У п'ятницю на валютному ринку очікується ситуативна боротьба курсових інтересів великих гравців.
Фото: vesti-ukr.com

Проти гривні буде грати два основні чинники:

1) продовження покупки валюти «дочками» іноземних компаній під репатріацію дивідендів;

2) зростання ліквідності в банківській системі відразу на 5,06 млрд грн (коррахунки банків на ранок п'ятниці 48,2 млрд).

Допоможе нацвалюті: зростання обсягів обов'язкових продажів (за рахунок реалізації 50% надходжень валютної виручки за вчора) і як не дивно — традиційне зниження ділової активності перед двома літніми вихідними. Справа в тому, що сезон літніх відпусток входить в свою активну фазу і це відбивається на поведінці компаній на ринку.

Ми прогнозуємо на сьогодні обсяги операцій на міжбанку до 400 млн доларів при здійсненні до 540 угод.

Спекулянти будуть працювати тільки у форматі «в дві сторони», тому що виходи Нацбанку на торги в середу та четвер порядком збили у них бажання грати «на підвищення».

«Мінфін» очікує на 6 липня котирування по долару в межах коридору 26,25-26,35 гривень.

Нацбанк знову буде намагатися не витрачати ЗВР і тільки якщо спекулянти розігріють котирування понад 26,35 гривень — ми прогнозуємо появу регулятора на ринку з продажем долара в межах до 10 млн.

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс долара в банках на 10 ранку: прийом 26,10-26,20 і продаж 26,23-26,45 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 26,10-26,18 гривень та продаж 26,23-26,28 гривень.

Про тенденції на торгах за 5 липня можна прочитати тут, а графік котирувань долара, євро і рубляподивитися тут.

Моніторинг настроїв валютного ринку:

Настрої опитаних по перспективам гривні продовжують залишатися досить песимістичними.

За офіційним курсом — тільки 37% (вчора було 49%) респондентів вважають, що долар повернеться нижче 26,25 грівен.63% опитаних впевнені в його обов'язковому поверненні до рівня понад 26,26 гривень.

За міжбанківським курсом дані дещо краще — 49% (у четвер таких було 51%) респондентів вважають, що долар буде нижче 26,25 гривень. 51% опитаних впевнені в його довгостроковому перебуванні вище позначки 26,26 гривень.

Прогнози щодо офіційного і ринкового курсів долара на завтра ви можете залишити тут:

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram

Автор:
Олексій Козирев
Аналітик Олексій Козирев
Пише на теми: Валюта, цінні папери, інвестиційні проєкти, кредитування, міжнародні валютний та фондовий ринки, фінансові стартапи

Коментарі - 3

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
6 липня 2018, 11:17
#
06.07.2018
Утро выглядит спокойный как на межбанке так и наличном. По идее гривна должна немного укрепится. Вчера очень хорошо дали по рукам спекулянтам. НБУ показал свою активность и быстро сменил «наигранный» и спекулятивный тренд. Потому что многие считали что НБУ не будет тратить резервы для поддержания гривны, и смогут поднять котировки выше. Сейчас потребность в гривне у многих также есть, июль месяц когда бухгалтера закрывают отчеты за 2 кв.2018. Многие спешат рассчитаться в т.ч. с бюджетом.
https://minfin.com.ua/blogs/aleksandrbank/115998/

И да, началась торговая война США-Китай. Самая масштабная. Пока я так понимаю договорится не удалось.
+
+28
Pablito
Pablito
6 липня 2018, 11:49
#
Субъективное ощущение: последние 1-2 недели перед бурей.
+
0
kozyrev
kozyrev
6 липня 2018, 11:54
#
Ну думаю до бури еще далеко, но вот то, что периодически лихорадит, при том, что сглаживать Нацбанк мог это все более оперативно, так это точно. Похоже Нацбанку надо прибыль формировать для дальнейших перечислений бюджету, а по рефинансу и сумма сократилась и значительная часть портфеля осталась нерабочего, а доходы формировать надо. Вот и работают болезные в поте лица не покладая рук.То сюда курс отпустят, то назад откатят. Короче сплошной рынок с утра до вечера аж прет…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися